Gert Brouwer, Hans Muis en Henk Junte bij Erik Stotijn in het museum. Foto ABN
Gert Brouwer, Hans Muis en Henk Junte bij Erik Stotijn in het museum. Foto ABN (Foto: Dick Baas)

ABN onder de indruk van Noord-Veluws Museum

NUNSPEET - "Kunst met een grote K. Ja, dat mogen we wel zeggen van het Noord-Veluws Museum in Nunspeet." Het is de conclusie van een delegatie van de politieke partij Algemeen Belang Nunspeet die een werkbezoek bracht aan het museum.

Fractievoorzitter Henk Junte, kandidaat nummer 3 Gert Brouwer en de voorzitter van Algemeen Belang Nunspeet, Hans Muis praatten met directeur Erik Stotijn en kregen een rondleiding van een van de vrijwilligers.

"Wat een prachtige kunstwerken en wat een enthousiasme van een groot aantal vrijwilligers, die dit museum runnen en met veel plezier vertellen over de kunstwerken en de kunstenaars."

ABN vindt het gebouw met de naastgelegen academie een perfecte combinatie. "Dit geeft het gebouw een unieke uitstraling. Wij van Algemeen Belang Nunspeet waren diep onder de indruk."

ABN heeft in het verkiezingsprogramma een hoofdstuk over Cultuur en schrijft daarin: 'Nunspeet ligt als dorp op een prachtige locatie in de Veluwe. Echter, wat weten onze inwoners over Nunspeet en haar omgeving? Geschiedenis begint op de lagere school over Nunspeet. Ook richting het toerisme valt meer uit te halen zoals kunst en cultuur in ons Noord-Veluws Museum, waar we reuze trots op zijn! ABN streeft er naar ons cultureel erfgoed te behouden en uit te breiden door Nunspeet goed op de kaart te zetten!'

Meer berichten
Shopbox