Henk Junte vormt nu als Algemeen Belang Nunspeet een eenmansfractie in de Nunspeetse gemeenteraad. Hij rekent er op die na de verkiezingen uit te breiden naar twee of drie leden. Foto Dick Baas
Henk Junte vormt nu als Algemeen Belang Nunspeet een eenmansfractie in de Nunspeetse gemeenteraad. Hij rekent er op die na de verkiezingen uit te breiden naar twee of drie leden. Foto Dick Baas (Foto: Dick Baas)

Wie is de lijsttrekker van lijst 7?

Algemeen Belang Nunspeet draait al een poosje mee in de Nunspeetse politiek, maar voor de Kieswet is het een nieuwe partij. Bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2014 bestond ABN nog niet. Lijsttrekker Henk Junte stond toen op nummer 7 van Gemeentebelang. Op 22 mei 2014 werd hij lid van de gemeenteraad als opvolger van John van Slooten. In oktober 2014 stapte hij uit de fractie, maar bleef in de raad.

NUNSPEET - Henk Junte werd daarmee als fractie-Junte de zevende fractie in de Nunspeetse gemeenteraad. Er werd een partijorganisatie opgebouwd en de nieuwe naam, van de partij werd Algemeen Belang Nunspeet. Het ging niet gemakkelijk. Mensen kwamen en gingen weer. Nu staat er een hecht team, dat zich enthousiast inzet voor de komende verkiezingen. Een kandidatenlijst met dertien namen. Henk Junte (72 jaar) is lijsttrekker. De tweede plek wordt ingenomen door de in Nunspeet geboren Petra van Olst-Dekker (48 jaar) en de derde plaats is voor Gert Brouwer uit Hulshorst. De volgende drie zijn allemaal vrouwen uit Nunspeet: Jennifer de Thouars, Annemarie Verbiest en Danique van Olst.

De uitgangspunten van Algemeen Belang Nunspeet zijn helder. Henk Junte: "Wij zijn een onafhankelijke lokale partij die deelneemt aan de gemeentelijke politiek in het belang en welzijn voor alle inwoners van Nunspeet." De folder van ABN geeft aan: Vrijheid, Zorgzaam. Respectvol, Optimistisch, Ondernemend en Verantwoordelijkheid.

Een van de speerpunten in het programma van ABN is de sociale woningbouw: betaalbare huurwoningen en ook koopwoningen voor jong en oud. "Dure woningen voor mensen van elders zijn er genoeg. We denken eerst aan onze eigen bevolking." Zolang die woningen er niet zijn, heeft Henk Junte geen moeite met het tijdelijk wonen op campings. Van hem hoeft er niet handhavend opgetreden te worden tegen illegale bewoning als het inwoners van de gemeente Nunspeet betreft.

Voor de recreatie in het kader van Nunspeet aan Zee heeft Henk nog wel een idee: een extra vaargeul voor grotere boten waardoor de campings voor grotere boten bereikbaar worden. "Dat brengt geld in het laadje." Openingstijden voor winkels moeten verruimd worden. De winkels zouden in de vakantieperiode op zondag open moeten kunnen zijn. Wel op vrijwillige basis.

Henk Junte is een geboren (aan de Molenweg) en getogen Nunspeter. Vijftien jaar is hij voor zijn werk weggeweest. Sinds 1995 is hij weer terug. en hij verwacht veel van de komende verkiezingen. Drie zetels moet lukken.

Meer berichten
Shopbox