John Nijhuis-Pollack is de lijsttrekker van DePartij, lijst 8 bij de verkiezingen voor de gemeenteraad op 21 maart. De naam Nijhuis-Pollack is de combinatie van de achternamen van hem en zijn vrouw. Foto Dick Baas
John Nijhuis-Pollack is de lijsttrekker van DePartij, lijst 8 bij de verkiezingen voor de gemeenteraad op 21 maart. De naam Nijhuis-Pollack is de combinatie van de achternamen van hem en zijn vrouw. Foto Dick Baas (Foto: Dick Baas)

Wie is de lijsttrekker van lijst 8?

NUNSPEET - Een nieuwe partij oprichten valt niet mee. John Nijhuis-Pollack moet dat eerlijk erkennen. Het kost allemaal veel meer tijd dan hij gedacht had. Maar de basis is er. Er staat een goed team. En de reacties op de standpunten van DePartij zijn positief. Hij ziet 21 maart met vertrouwen tegemoet. Drie zetels moet lukken.

De 63-jarige John Nijhuis-Pollack voelt zichzelf niet zo belangrijk. Hij is een creatief mens. Zo is hij bezig het het schrijven van een kinderboek. Hij heeft een muzikale opleiding en kan zich in muziek uitleven.

DePartij is opgericht omdat een groep mensen zich zorgen maakt over de toekomst in Nunspeet en Nederland is het algemeen. "In Nunspeet maakt men zich druk over allerlei dingen, maar de grote problemen worden niet geadresseerd. Daarom DePartij. "We hebben gekeken of we ons konden aansluiten bij een bestaande partij. We hebben een korte vrijage gehad met Henk Junte.Maar het was niet onze richting."

John had het eigenlijk wel gehad met de politiek, zowel landelijk, provinciaal als gemeentelijk. Op de vraag of hij een PVV-er is, zegt hij: "Als Wilders wat meer te bieden zou hebben dan alleen te blèren over de islam, misschien. Het is goed dat deze man er is, het is goed dat hij Nederland probeert wakker te maken, maar het is een te smal plateau. Nee, ik ben geen PVV-er. Dan heeft Baudet meer te bieden."

De boodschap van beiden is: 'Wordt wakker!' John heeft er duidelijk over nagedacht om een landelijke partij te beginnen. "Maar we beginnen toch maar in Nunspeet."

Huisvesting

Een van de belangrijkste problemen is de huisvesting. En vooral voor jongeren en mensen aan de onderkant van de samenleving. Het woningbeleid van de overheid is niet gericht op die doelgroep. "Je kunt er als gemeente weinig aan doen, als dat opgelegd wordt. Dat betekent dat Nunspeters gewoon niet aan de beurt komen. Dat moet stoppen." John Nijhuis-Pollack pleit voor een rechtvaardige toewijzing van woningen. "We moeten elke mogelijke woonruimte gaan benutten.

Het verkiezingsprogramma van DePartij heet 'Nunspeet 2030. Een toekomstvisie'. DePartij gaat geen loze beloften doen. Een belangrijk hoofdstuk is gewijd aan de drie O's: Onderwijs, Ondernemerschap en een faciliterende overheid.

De meerwaarde van DePartij ligt in het feit dat de oprichters ondernemers zijn. "En een ondernemer wil wat bereiken." John: "Wij willen het gat tussen de gemeente en de burger dichten. Wij willen praten met de burger en helpen."

John Nijhuis-Pollacj, Fred Tijhof en Marja Talsma-Hagen willen als eerste drie op de lijst DePartij op de kaart zetten.

Meer berichten
Shopbox