Bart Hendriksen, Niek vd Pol, Jan Franken en Fabiënne Bouw ofwel De Smoothiehut. Foto Dick Baas
Bart Hendriksen, Niek vd Pol, Jan Franken en Fabiënne Bouw ofwel De Smoothiehut. Foto Dick Baas (Foto: Dick Baas)

Verkoopbeurs Nuborgh Veluvine: bijna 2500 euro

NUNSPEET - Een ondernemingsplan schrijven, een lenig afsluiten bij de Rabobank Noord-Veluwe en het product tijdens een verkoopbeurs in De Hoeve van Nunspeet verkopen en de opbrengst bestemmen voor een goed doel. Het is gelukt.

Leerlingen van 3havo/vwo zijn als echte ondernemers aan de slag gegaan. Elk team had een Nunspeetse ondernemer als coach. De verkoopbeurs werd gehouden in de Hoeve van Nunspeet voorafgaande aan het Groot Politiek Debat van de BKN. En het was druk tussen 18.00 en 20.00 uur. Tot 19.15 uur werden de bezoekers geteld. Het waren er op dat moment 355. Veel ondernemers voor het debat moesten toen nog komen. De leerlingen hadden hard gewerkt om de kramen in orde te maken. Er was vooral veel te eten. Een warme stroopwafel is veel lekkerder dan uit een pakje.

Natuurlijk was er een beoordeling. De prijs ging naar De Smoothiehut. Dit team won met name, omdat zij een gedurfde keuze hadden gemaakt met gezonde producten. Dat werkte goed. Ze hadden de 'onderneming' goed voor elkaar en hebben zichzelf leuk durven promoten. Docente Janet Krooneman geeft aan: "Er waren meerdere teams erg goed, maar helaas kon er maar één winnen."

De 'winst' in de 'onderneming' was voor een goed doel: stichting Davor die zich inzet voor een kindertehuis in Roemenië. Het werd aan het begin van het debat overgedragen.

Meer berichten