Welke partij het ook was, ze hadden het koud. Je moet iets over hebben voor de politiek. Foto Dick Baas
Welke partij het ook was, ze hadden het koud. Je moet iets over hebben voor de politiek. Foto Dick Baas (Foto: Dick Baas)

De laatste loodjes bij de verkiezingscampagne

NUNSPEET - Het was ijzig koud op de Markt. Alle politieke partijen waren aanwezig om het publiek in de Dorpsstraat en op de Markt te bewegen om op 21 maart op hun partij te stemmen. Maar de meeste mensen wilden met hun boodschappen zo snel mogelijk naar de warme kachel. De verkiezingsbus van 'Gelderland stemt' stond op de Markt.

Het was wel kleurrijk op de Markt. Het zag er groen, geel, oranje, blauw en wit uit. De partytent van de ChristenUnie was een verzamelplek voor alle partijen. De kachel brandde en de ChristenUnie had erwtensoep en hamburgers. Dat smaakte voortreffelijk. ABN had ook een mooie partytent, maar helaas deed de kachel het niet. Andere partijen trotseerden gewoon de kou en deelden enthousiast folders uit.

Tussen 11.00 en 14.00 uur stond de verkiezingsbus van Omroep Gelderland op de Markt. Het programma werd gepresenteerd in samenwerking met RTV Nunspeet. Het duo Dick&Dick (Dick Baas en Dick van Hemmen) liet lijsttrekkers aan het woord en leidden debatjes tussen de verschillende partijen. De lijsttrekkers wilden wel praten. In de bus was het warm. Maar de verschillen bleven: over zonnepanelen of windmolens, over de woningbouw, het wonen op campings. De politie werkte openhartig mee.

De conclusie: er is echt wel wat te kiezen op 21 maart. Maar de partijen moeten het daarna weer samen doen.

Meer berichten