Winifred Bos is sinds 1 januari directeur van de Jenaplanschool St. Franciscus. Medi Holstege-Meloen vertrekt per 1 april. Op de achtgrond het Uilennest. Zo heet de directiekamer op school. Foto Dick Baas
Winifred Bos is sinds 1 januari directeur van de Jenaplanschool St. Franciscus. Medi Holstege-Meloen vertrekt per 1 april. Op de achtgrond het Uilennest. Zo heet de directiekamer op school. Foto Dick Baas (Foto: Dick Baas)

Franciscusschool weer in de lift

NUNSPEET - "Je gaat zo leuk met de kinderen om. Is dat onderwijs wat voor jou?" Medi Holstege-Meloen was als ouder actief op de St. Franciscusschool. Ze kwam uit het zakenleven. Het bedrijf was in 2003 verkocht en ze zocht een nieuwe invulling. Op haar 50e jaar haalde zij de onderwijsbevoegdheid, kon op de Franciscusschool aan de slag als invaljuf, werd adjunct-directeur en is altijd gebleven.

Medi Holstege is nu bijna 62. Haar functie is opgeheven. Door de terugloop van het aantal leerlingen in de afgelopen jaren en aangepaste regelgeving is er geen adjunct-directeur meer nodig. Sinds 1 januari van dit jaar heeft de school een nieuwe directeur. Winifred Bos neemt haar taken er bij. Ze kon bij de stichting waartoe de Franciscusschool behoort wel elders aan de slag, maar dat wil ze niet. Gezondheid speelt een rol.

Medi Holstege heeft een heel aparte carrière doorlopen. Ze begon in de horeca. Haar opa en oma hadden Hotel De Mallejan in Vierhouten. Ze volgde de Hogere Hotelschool en werkte daarna vier jaar bij Holyday Inn in Keulen en Parijs. Toen ze terugkwam ging ze aan de slag bij haar vader die Karwei in Harderwijk was opgestart. Ze bleef daar en leidde uiteindelijk samen met haar broer de zaak. Haar kinderen zaten op de St. Franciscusschool en daar was ze als ouder actief. Ze maakte de overstap naar het onderwijs. Niet met het doel om altijd voor de klas te staan, maar meer als invaller. Maar toen ze nog maar een jaar bezig was, werd ze adjunct-directeur en toen de directeur vertrok nam ze een jaar lang de directie waar. De collega's vonden dat zij managementervaring had in het bedrijfsleven en dat wel kon. "Maar ja, ik werd in het diepe gegooid, ik had nog nooit van een leerlingentelling op 1 oktober gehoord." Karin Hemel werd de nieuwe directeur. Toen die afgelopen zomer vertrok was er weer een overgangsperiode,

Ze voelt zich nog te jong om niets te doen. Ze zoekt nog. Ze denkt aan begeleiding van kinderen. zoals bijles of huiswerkbegeleiding. Medi verlaat met een goed gevoel de school. Er zijn weer 25 aanmeldingen van nieuwe leerlingen. "De school zit in de lift."

Winifred Bos (52 jaar) begon als dramadocente op het MBO, werkte jarenlang als leerkracht in het Jenaplan onderwijs en was 12 jaar directeur regulier onderwijs in het noorden van het land. Ze wilde graag terug naar het Jenaplan onderwijs en dat kon in Nunspeet. "Ik had nog geen stap binnen gezet of ik was al enthousiast over deze school in een prachtige en vertrouwde omgeving, vlak bij mijn ouderlijk huis in Ermelo. Een school waar het kind centraal staat en dat doet mijn onderwijshart sneller kloppen."

Meer berichten