In actie voor duurzaamheid. Sebastiaan Eikendal van Slim Solar Systems BV en Lambert van de Weerd van Makelaardij Van de Weerd op het dak. Eigen foto
In actie voor duurzaamheid. Sebastiaan Eikendal van Slim Solar Systems BV en Lambert van de Weerd van Makelaardij Van de Weerd op het dak. Eigen foto (Foto: eigen foto)

Makelaar zet in op duurzaamheid

NUNSPEET - Het is deze maand precies twee jaar geleden dat Lambert van de Weerd voor zichzelf begon met Makelaardij Van de Weerd. Een half jaar geleden verhuisde hij met zijn kantoor naar de Laan 18. Het is niet zichtbaar, maar dit pand kreeg een investering in duurzaamheid met inzet van Slim Solar Systems.

Begonnen in de Dorpsstraat boven de Rabobank verhuisde makelaar Lambert van de Weerd met inmiddels twee medewerkers naar de Laan. Dat bleef niet onopgemerkt. Het pand kreeg een grondige verbouwing en een eigentijdse uitstraling. Lambert van de Weerd: "Ons kantoorpand is verrassend diep en grenst aan de achterzijde aan het Meidoornerf. Het achterste gedeelte van het pand, ongeveer de helft, wordt verhuurd als opslagruimte en is voorzien van een groot plat dak. Dat gecombineerd met een uitstekende zonligging was de ideale basis voor investering in zonnepanelen." Sebastian Eikendal van het Nunspeetse bedrijf Slim Solar Systems BV verzorgde een quickscan en leverde vervolgens de eerste twaalf panelen.

Sebastian Eikendal: "Op het dak kunnen totaal 44 panelen, maar het is verstandig om eerst de uiteindelijke behoefte en ervaringen te weten, voordat het gehele dak vol gelegd gaat worden." Lambert is duidelijk: "De bedoeling is om uiteindelijk energieneutraal te worden met ons kantoorpand. Richting de toekomst voel ik mij als ondernemer en mens verantwoordelijk om zorgvuldig met de aarde om te gaan en ook op het gebied van duurzaamheid serieuze stappen te ondernemen. Ook als makelaar heb je hierin een voorbeeld, zeker als je wekelijks woningen verkoopt."

Actie

Om daar ook commercieel iets mee te doen is een actie bedacht. Lambert van de Weerd: "Voor elke verkochte woning reserveren wij de komende tijd de kosten van één zonnepaneel. Zodra duidelijk is met hoeveel zonnepanelen wij energieneutraal kunnen werken, zullen wij het dak verder vol leggen met de benodigde zonnepanelen van Slim Solar Systems. Wij zijn tevreden over hun werkwijze en het is een sterke lokale partij, die wij dan ook graag de opdracht gunnen." Sebastian Eikendal is blij met de gunfactor en vooral met de duurzame werkwijze van de makelaar. "Wij moeten in Nunspeet nog forse stappen zetten, willen we onze gemeentelijke doelstellingen gaan halen op het gebied van duurzaamheid." Met de actie voor duurzaamheid voegt Makelaardij Van de Weerd weer iets toe aan de onderscheidende werkwijze met woonvideo's, vlogs en een actieve benadering van de markt. Benieuwd? 0341-217454, Whatsapp 06-86877555 of www.makelaardijvandeweerd.nl.

Meer berichten