Coordinator Marleen Kragt met de banner die het resultaat is van een match tijdens een Beursvloer tussen Present en Creative Builders, die daarmee de banner heeft gesponsord. Foto Dick Baas
Coordinator Marleen Kragt met de banner die het resultaat is van een match tijdens een Beursvloer tussen Present en Creative Builders, die daarmee de banner heeft gesponsord. Foto Dick Baas (Foto: Dick Baas)

Present wil verbindende schakel zijn

NUNSPEET - Het logo beeldt uit waar de Stichting Present voor staat: een brug en een mens met open armen. Het geeft de missie weer: een brug slaan tussen mensen die iets te bieden hebben en mensen die daarmee geholpen kunnen worden. Marleen Kragt is de coördinator van Present Nunspeet.

Ze is nog nieuw. Per 1 november van het afgelopen jaar heeft Marleen Kragt de rol van coördinator overgenomen van Katrien Ruitenburg, die vanaf oktober 2012 met veel plezier voor Present Nunspeet heeft gewerkt.

Marleen Kragt (37 jaar) woont in IJsselmuiden, is getrouwd, drie eigen kinderen en twee pleegkinderen. Ze werkt acht uur voor Present Nunspeet. Verder werkt ze al 19 jaar als assistente in een apotheek in Kampen. Ze heeft daar ooit de opleiding voor gedaan bij Deltion in Zwolle. Het is nog 'vers van de pers', maar ze gaat stoppen bij de apotheek. Ze gaat aan de slag bij Present Kampen en ze zit in het tweede jaar van de opleiding HBO Management.

Ze vindt het leuk om dit werk te doen. De vrijheid die ze krijgt om dingen te ontplooien en te organiseren om daarmee mensen te helpen, vindt ze heerlijk. Marleen moet nog wel even wennen om alleen te werken. "In de apotheek werk je in een team met heel veel vaste werkprocessen, bij Present kan ik aangeven waar ik mijn energie in wil steken en lukt het linksom niet, dan rechtsom. Het resultaat telt." In Ellen Taal heeft ze een vrijwilliger als administratief medewerkster en iemand die ook goed meedenkt.

Een van de projecten is het statushoudersproject. Om de veertien dagen op een donderdagochtend komt een groepje van vijf tot zeven statushouders bijeen om een project te doen. Marleen: "Het is mooi om te zien hoe ze gedreven zijn om wat te willen doen. Ze willen niet thuiszitten, maar met elkaar iets doen. Is het schilderen, dan schilderen ze. Moeten ze een ochtend zand kruien, dan moet je ze afremmen voor een kop thee." Het werk gebeurt meestal bij een organisatie.

Marleen heeft wel een oproep. Ze zoekt al een poosje een nieuwe groepenbegeleider voor het statushoudersproject. Wie belangstelling heeft, graag melden.

De Stichting Present wordt in Nunspeet goed gedragen. Er zit groei in het werk. Er is subsidie van de gemeente Nunspeet. De kerken steunen Present en het leuke is dat binnen de eigen kerken ook projecten worden opgezet. Zo komt de rol van 'bruggenbouwer' goed tot zijn recht.

Het scholenproject is nieuw. Kinderen, scholen en buurten samen bezig. Kinderen gaan iets doen. Bijvoorbeeld in een verzorgingshuis pannenkoeken bakken of een koortje. Het moet nog van de grond komen. Er zijn al twee scholen die belangstelling tonen.

Meer berichten