De commissie Maatschappij en Middelen heeft de eerste vergadering gehad onder voorzitterschap van Corrie Jansen. Het verschil tussen een gedenksteen en een monument was een eerste discussiepunt. Foto Dick Baas
De commissie Maatschappij en Middelen heeft de eerste vergadering gehad onder voorzitterschap van Corrie Jansen. Het verschil tussen een gedenksteen en een monument was een eerste discussiepunt. Foto Dick Baas (Foto: Dick Baas)

Raadscommissies weer van start

NUNSPEET - De verkiezingen voor de gemeenteraad zijn voorbij. De politieke verhoudingen liggen weer voor vier jaar vast. Nieuwe gezichten in de raad. Dus ook nieuwe samenstellingen van de raadscommissies. Alles is nog even voorlopig. Definitief wordt het pas als het nieuwe college van B&W is aangetreden.

De commissie Maatschappij en Middelen was de eerste commissie die in een nieuwe samenstelling van start ging. Corrie Jansen (GB) is de voorzitter. Ook de commissie Ruimte en Wonen heeft met Ingrid Slaa (CU) een vrouwelijke voorzitter. Dat is wellicht voor sommigen even wennen. Lambert van de Weerd (SGP) is voorzitter van de commissie Algemeen Bestuur.

Commissievoorzitters zijn technische voorzitters, geen partijpolitieke voorzitters. Zo is Corrie Jansen een specialist op het gebied van Ruimte en Wonen, maar zij is voorzitter van de commissie Maatschappij en Middelen, bepaald niet haar aandachtsgebied. Hetzelfde geldt voor Ingrid Slaa. Samenleving is haar terrein, maar nu mag zij ook de discussies in de commissie Ruimte en Wonen in goede banen leiden.

De commissie Algemeen Bestuur bestaat uit de fractievoorzitters. De andere twee commissies hebben per partij twee leden. De overige fractieleden fungeren als plaatsvervanger.

Twee partijen hebben maar één raadslid. Het tweede lid mag een burgerraadslid zijn. De PvdA/Groen Links heeft daarvoor Sander Kouwenberg al aangewezen als steun voor fractievoorzitter André Timmerman. Wie bij de VVD Jeroen Snaterse gaat assisteren is nog niet duidelijk. De nummers twee en drie op de kandidatenlijst Luc van Emst en Bram ten Hove in ieder geval niet. De burgerraadsleden moeten nog beëdigd worden.

Samenstelling commissies

De tijdelijke samenstelling van de commissie Maatschappij en Middelen is dus: SGP: Harm Jan Polinder en Lambert van de Weerd, GB: Marc Konings en Martin Juffer, CU: Arie Harteveld en Ingrid Slaa, CDAL Koos Meijer en Karek van Bronswijk, VVD: Jeroen Snaterse, PvdA/GL: André Timmerman.

De commissie Ruimte en Wonen bestaat uit: SGP: Marcel van Klompenburg en Gerrit Polinder, GB: Pieter-Jan van Rossen en Corrie Jansen, CU: Evert Leusink en Kees Smit, CDA Koos Meijer en Karel van Bronswijk, VVD: Jeroen Snaterse, PvdA/GL: André Timmerman.

De samenstelling van de commissie Algemeen Bestuur is een automatisme. Het zijn de fractievoorzitters: Chris Stoffer (SGP), Martin Mol (GB), Ingrid Slaa (CU), Koos Meijer (CDA), Jeroen Snaterse (VVD) en André Timmerman (PvdA/GL).

Meer berichten