De lekkerste pizza's in Frida's Theetuin. Zelf bakken mag. Foto Dick Baas
De lekkerste pizza's in Frida's Theetuin. Zelf bakken mag. Foto Dick Baas (Foto: Dick Baas)

Zelf pizza's bakken in de oven in Frida's Theetuin

NUNSPEET - Frida's Theetuin bij de camping Kostverloren aan de Oude Zeeweg heeft steeds weer iets nieuws. Twee jaar geleden bekwaamde Frida zich in het bakken van pannenkoeken, nu is er een mogelijkheid om zelf pizza's te bakken in een heuse oven.

De pizza's worden gebakken in een houtgestookte traditionele Portugese pizzaoven. Het duurt zo'n tweeënhalf uur voor de oven de temperatuur van 350 tot 400 graden heeft bereikt. Wie op vrijdag of zaterdag rond de klok van 17.30 uur met een groep van minimaal zes personen pizza wil komen eten of zelf wil bakken moet 's morgens voor 10.00 uur reserveren. Dan is er voldoende deeg aanwezig en ook voldoende verse ingrediënten voor de pizza. Er kunnen twee pizza's tegelijk in de oven en dan is de pizza binnen tien minuten klaar. Bij zelf bakken is er wel toezicht.

Frida Bonestroo en Willem van Grevengoed hebben in 2010 de camping Kostverloren van Willem's ouders overgenomen. In 2014 is Frida's Theetuin de eerste officiële theetuin in de gemeente Nunspeet, die aan alle eisen voldoet. In 2016 komen de pannenkoeken en nu dus de pizza's. Frida houdt zich bezig met de pannenkoeken, maar de pizzaoven is 'Willem's kindje'. Vandaar ook de vrijdag en zaterdag, want Willem werkt vier dagen in de week bij de Reclassering.

Per 1 april is het seizoen begonnen. Frida en Willem zijn er klaar voor.

Meer berichten