Voor de komende vier jaar is Marc Konings een van de leden van de Nunspeetse gemeenteraad. Hij vertegenwoordigt Gemeentebelang. Foto Dick Baas
Voor de komende vier jaar is Marc Konings een van de leden van de Nunspeetse gemeenteraad. Hij vertegenwoordigt Gemeentebelang. Foto Dick Baas (Foto: Dick Baas)

Nieuw raadslid: Marc Konings (GB)

NUNSPEET - Na de onlangs gehouden verkiezingen voor de Nunspeetse gemeenteraad zijn bekende gezichten uit beeld, maar nieuwe raadsleden aangetreden. Een daarvan is Marc Konings, geboren op 12 juli 1961 in Den Haag. Hij maakt deel uit van zes leden tellende fractie van Gemeentebelang.

De collega's in de gemeenteraad zullen met Marc Konings even moeten wennen aan een rap pratende en zakelijk formulerende Hagenees. Noem hem geen Hagenaar, want er is verschil tussen een Hagenaar en een Hagenees, zo legt hij uit: "Een Hagenaar komt uit een wat chiquere buurt van Den Haag en een Hagenees komt uit de binnenstad."

Maar Marc Konings woont al bijna twintig jaar in Nunspeet en dat bevalt hem en zijn vrouw Marian prima. Marian komt trouwens ook uit Den Haag. Zij hebben ook in Naarden gewoond, maar het Randstadgevoel had Marc niet meer. Zijn schoonouders in Epe attendeerden hem op een huis in Nunspeet. Dat voelde goed. "Ik moet wel zeggen dat ik de eerste jaren Afrika beter kende dan Nunspeet. Ik was altijd op reis."

Hij studeerde bedrijfseconomie en bestuurskunde aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Zijn eerste baan was bij Centraal Beheer in Apeldoorn. Daar leerde hij ook Marian kennen. Diverse banen volgden. In 2006 begon Marc een eigen bedrijf Flexecute Management & Consultancy, waarmee hij op interim-basis tal van bedrijven en organisaties behulpzaam is, vooral op het gebied van ICT. Hij denkt mee hoe organisaties daar het beste mee kunnen omgaan.

Directe omgeving

Of het met zijn leeftijd te maken heeft, weet Marc niet, maar hij vindt het steeds belangrijker om met mensen en zaken in zijn eigen omgeving bezig te zijn. Hij kwam in het bestuur van Veluvine Cultuur om een sponsoringprogramma op te zetten.

Politiek heeft hem ook altijd geïnteresseerd. Zo werd hij in 2016 lid van Gemeentebelang en was al snel actief binnen de vereniging als lid van de steunfractie en campagneleider bij de verkiezingen. Na een zorgvuldige selectie hebben de leden van Gemeentebelang hem op de vierde plaats van de kieslijst gezet.

Lid gemeenteraad

En nu is Marc Konings lid van de gemeenteraad. Hij gaat deel uitmaken van de commissie Maatschappij en Middelen. Dat is logisch gezien zijn achtergrond. Hij zal zich binnen de fractie met de financiën van de gemeente gaan bezighouden. Maar ook sport, cultuur en toerisme zijn items, waar hij een inbreng gaat leveren. Marc: "Onder meer de relatie van het bedrijfsleven bij de gemeente en de betrokkenheid van de inwoners bij cultuur verdienen meer aandacht."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden