VV Nunspeet is aan een slechte serie bezig in de eerste klasse D. Na zes nederlagen op rij is het hopen op de ommekeer. Leider Henk Hup heeft er nog wel vertrouwen in.
VV Nunspeet is aan een slechte serie bezig in de eerste klasse D. Na zes nederlagen op rij is het hopen op de ommekeer. Leider Henk Hup heeft er nog wel vertrouwen in. (Foto: Hans Assink)

VV Nunspeet hoopt op de ommekeer

NUNSPEET - VV Nunspeet staat nog op een veilige plek, maar hoe lang nog. Na vijf nederlagen op rij had zaterdag de ommekeer moeten komen tegen laagvlieger KHC, maar opnieuw ging het mis. "De klad is er in gekomen'', zegt leider Henk Hup na het 1-4 verlies tegen KHC.

Eind november stond Nunspeet nog op de vierde plek in de eerste klasse D. Na de nederlaag tegen KHC staat de ploeg van trainer Freddy Smit elfde. Niet alleen KHC ging over Nunspeet heen in de stand, maar ook Hierden, dat met 2-1 won van koploper Flevo Boys. "We zitten in een neerwaartse spiraal en doen er alles aan om die te stoppen'', zegt Hup, die al zijn zestiende seizoen bezig is als elftalleider.

Tegen KHC zag Hup zijn team wel goed beginnen. "Het was een slechte partij van ons, maar we begonnen wel goed. De 1-0 van Peter Huijgen uit een corner was verdiend'', zegt Hup. Na een half uur maakte KHC gelijk en na een keepersfout en in het begin van de tweede helft stond Nunspeet met 1-2 achter. De 1-3 kwam uit een scrimmage. "De grensrechter gaf aan dat de bal over de lijn was'', zegt Hup.

In de vorige wedstrijd verloor Nunspeet met 2-0 bij degradatiekandidaat Vroomshoopse Boys en de week daarvoor met 0-3 van Flevo Boys. Hierden (4-2), SVZW (1-4) en DOS'37 (3-1) waren ook al sterk, zodat de serie nu op zes nederlagen staat. Op 17 februari pakte Nunspeet het laatste punt, in de uitwedstrijd tegen Deto (1-1). De laatste en enige zege dit jaar dateert van 3 februari, 1-2 winst bij DZC. "Het heeft te maken met de jeugdigheid van het team'', zegt Hup. "We hebben een jong en onervaren team. In de eerste helft van het seizoen lukte alles. En we hebben ook blessurekleed gehad.'' Hup duidt op Kevin Scholten die maar één wedstrijd mee heeft kunnen doen. En op Lars ten Dolle die zijn enkelband scheurde. Hup hoopt om de ommekeer. 'Vandaag was een mooie gelegenheid. We hadden bij KHC vandaan kunnen komen. Dan verlies je en dan wint Hierden ook nog van de koploper… Dan heb je dat ook nog tegen. Maar ik heb er nog wel vertrouwen in hoor.''

Meer berichten