Pieter-Jan van Rossen (33) is voor zijn gevoel al helemaal ingeburgerd in de Nunspeetse samenleving. Als raadslid voor Gemeentebelang wil hij zich inzetten voor alle Nunspeters. Foto Dick Baas
Pieter-Jan van Rossen (33) is voor zijn gevoel al helemaal ingeburgerd in de Nunspeetse samenleving. Als raadslid voor Gemeentebelang wil hij zich inzetten voor alle Nunspeters. Foto Dick Baas (Foto: Dick Baas)

Nieuw: Pieter-Jan van Rossen (GB)

NUNSPEET - Er is een groot aantal nieuwe raadsleden aangetreden na de gemeenteraadsverkiezingen. Een daarvan is Pieter-Jan van Rossen, geboren op Vlieland op 6 oktober 1984, heel officieel als Pieter-Jan Victor van Rossen. Het wordt nog wel eens vergeten, maar hij hecht aan het streepje tussen Pieter en Jan. Hij zit in de raad voor Gemeentebelang.

Zijn moeder wilde graag dat hij op Vlieland geboren werd en niet in het ziekenhuis in Harlingen. Zijn vader was militair en dat betekende dat Pieter-Jan nog al eens verhuisde. Toen hij drie jaar was ging hij naar 't Harde, hij bracht zes jaar door in het Duitse Seedorf en toen hij negen jaar was, kwam hij in Steenwijk. "En daar ben ik eigenlijk opgegroeid, ik heb er zestien jaar gewoond."

De vraag is dan uiteraard: "Hoe kom je in Nunspeet terecht?". Ook dat is weer een mooi verhaal. Hij heeft zijn vrouw, de Nunspeetse Judith Hoogendoorn leren kennen tijdens een stage van Windesheim, waar hij journalistiek studeerde. Die stage was een NGO-project in Ethiopië. Zij was er vanuit een andere opleiding. "En als je dan een half jaar bij elkaar zit, dan groeit er wel eens wat."

Dat was acht jaar geleden. Hij ging bij Judith in Nunspeet wonen. "Behalve mijn vriendin (nu mijn vrouw) en schoonfamilie kende ik niemand in Nunspeet, had hier geen baan, geen sociaal leven. Dat is best een forse stap."

Voor Pieter-Jan van Rossen is het zoeken naar verbinding belangrijk. Dat lukte. Hij kwam journalistiek terecht in het tv-wereldje en werkte als productieassistent. Als ZZP-er had hij een eigen bedrijfje als freelance tekstschrijver, grafisch vormgever en webdesigner. Nu werkt hij als webdeveloper bij Tenzer, het bedrijf van John van Slooten. Daarmee is hij wel wat afgedwaald van zijn journalistieke achtergrond, maar het was wel zijn hobby. Tenzer is vooral actief in de recreatiesector.

Hij kwam in contact met Gemeentebelang. Edward van de Geest heeft Judith en hem getrouwd. En zo kwam hij zo'n vier jaar geleden bij Gemeentebelang.

Raadslid

En nu is hij raadslid. Hij is lid van de commissie Ruimte en Wonen samen met Corrie Jansen. "Corrie is van het wonen en ik van ruimtelijke ordening, verkeer, water en groen." Na de collegevorming komt de definitieve verdeling.

Pieter-Jan van Rossen heeft er zin in. Hij is jong en wil zich inzetten voor jongeren. Dan gaat het niet alleen om wonen, maar ook werk en sport spelen een rol. "Raadswerk vraagt veel energie en ook veel tijd."

Eind september komt er nog een taak voor Pieter-Jan bij: vader. Dat wordt dan beschuit met muisjes voor de raad.

Meer berichten