De tweede Schapendriftrun in Elspeet trok zaterdag ongeveer 150 deelnemers. De opbrengst van de loop gaat naar een goed doel dat projecten ontwikkeld ten behoeve van arme kinderen. Foto: Sandra Dijkgraaf
De tweede Schapendriftrun in Elspeet trok zaterdag ongeveer 150 deelnemers. De opbrengst van de loop gaat naar een goed doel dat projecten ontwikkeld ten behoeve van arme kinderen. Foto: Sandra Dijkgraaf (Foto: Hans Assink)

Jens Zwitser wint tweede editie van de Schapendriftrun

ELSPEET - Jens Zwitser uit Elspeet heeft zaterdag de tweede Schapendriftrun gewonnen. Het aantal deelnemers lag iets onder dat van vorig jaar. "Ik denk dat het met andere evenementen te maken heeft'', zegt Wichert Stoffer van de organisatie.

De datum van de tweede Schapendriftrun was vier weken later dan die van vorig jaar. "We hadden toen geen concurrentie en nu wel van Nijkerk'', zegt Wichert Stoffer. "Ik denk dat we er volgend jaar ergens tussen in gaan zitten. Maar het is niet handig om het gelijktijdig met Nunspeet en Harderwijk te houden.'' Vorig jaar trok de Schapendriftrun over de 200 lopers, nu stokte de teller op 150. "Pluspunt is wel dat we nu meer deelnemers van verder weg hadden. We lopen echt door een mooi natuurgebied, dat spreekt veel lopers aan.''

Jens Zwitser uit Elspeet won zaterdag de 10 kilometer in een tijd van 39.31. Wout Mensink uit Nunspeet werd tweede in 41.23 voor Eric Meihuizen uit Ermelo die 43.17 neerzette. Bij de vrouwen was Sanne Averesch uit Rijssen de snelste in 44.14 voor Eefje Meihuizen uit Ermelo (48.54) en Anita de Jong van Heerde uit Harderwijk in 50.58. Op de 5 kilometer was Linda Ooms uit Tonden de snelste vrouw in 19.55. Na Rosa Gulmans uit Zeist zette Elma van de Zande uit Elspeet de derde tijd neer: 28.17. Bij de mannen was Erwin van Heiningen uit Apeldoorn de snelste op 5 kilometer in 18.36. Ronald de Bruin uit Zutphen werd tweede in 18.41 voor Gertjan Tichelaar uit Oldebroek (18.58). De drie snelste lopers waren alle drie 40-plus.

Stoffer doet de organisatie samen met zo'n veertig vrijwilligers van tennisvereniging Elspeet, IJsclub Elspeet, EHBO-vereniging Elspeet en keilerteam Buro Holdijk. Aanleiding voor de loop was de Muskathlon, die Stoffer in Indonesië voor het goede doel, Compassion, ging lopen. Op het eiland Sumba liep Stoffer een hele marathon. "Het was mooi, maar de omstandigheden daar zijn veel zwaarder dan hier.'' Stoffer liep de 42,195 kilometer in 5 uur. "Ik was voor 3.45 in training. Je had er veel hoogtemeters.'' De opbrengst van de Muskathlon was voor Compassion, een christelijke organisatie met projecten ter bestrijding van armoede. Dit jaar doet Mirjam Krol uit Nunspeet de Muskathlon. Zij gaat op Sumba 63 kilometer wandelen.

Meer berichten