Wethouder Gert van den Berg leest cijfertjes, voorzitter Dick van Hemmen luistert. Foto Dick Baas
Wethouder Gert van den Berg leest cijfertjes, voorzitter Dick van Hemmen luistert. Foto Dick Baas (Foto: Dick Baas)

Nunspeet uit de kunst klaar voor het fietsseizoen

NUNSPEET -- Op het Stationsplein werd Meimaand Fietsmaand geopend door wethouder Gert van den Berg. Hij had wat interessante cijfers over fietsen en toerisme.

Op tal van plekken in de gemeente Nunspeet staan ogenschijnlijk wat achteloos gekleurde fietsen tegen borden of lantaarnpalen met het logo van Nunspeet uit de kunst. Maar die staan er ter gelegenheid van Meimaand Fietsmaand.

De opening van dit evenement vond plaats op het Stationsplein. Met een springkussen, een fietsenkeuring voor kinderen en een presentatie van fietsen door lokale rijwielhandelaren werd ook een boekje gepresenteerd met vier nieuwe fietsroutes en veel leuke voordeelcoupons die in de maanden mei en juni geldig zijn. Daarmee wil Nunspeet uit de kunst toeristen naar de gemeente Nunspeet lokken, zo gaf voorzitter Dick van Hemmen aan.

Wethouder Gert van den Berg had wat leuke cijfers. In Nederland wordt circa 15 miljard kilometer per jaar gefietst door iedereen boven de 12 jaar. Dat is dus ongeveer 2,9 kilometer per persoon per dag. "Vanuit ons huis maken we circa 200 miljoen uitstapjes per jaar en geven daarbij 365 miljoen euro uit. In de 4,1 miljoen vakanties in eigen land gaan we minimaal één keer fietsen. Dat wordt in 59 procent van de gevallen gedaan door mensen van 45 jaar en ouder."

Iets leuks is de scootmobielroute in het Zandenbos.

Meer berichten