Martin Juffer is een nieuw raadslid voor Gemeentebelang. Hij is een geboren en getogen Nunspeter. Foto Dick Baas
Martin Juffer is een nieuw raadslid voor Gemeentebelang. Hij is een geboren en getogen Nunspeter. Foto Dick Baas (Foto: Dick Baas)

Nieuw raadslid: Martin Juffer (GB)

NUNSPEET - Hij had nog wat vrije tijd over. Politiek interesseerde hem altijd al. De jongste was de deur uit. En dat bracht hem bij de lokale politiek. Ook een rol speelde zijn werkzaamheden in het sociale domein: psychiatrie en verslavingszorg. Martin Juffer meldde zich bij Gemeentebelang. En hij is nu raadslid. Dat had hij nog niet verwacht.

Martin Juffer is een geboren en getogen Nunspeter. Hij is geboren in een gezin van vijf kinderen op de plek waar nu (nog) zwembad De Brake staat. Hij volgde de mavo, werkte bij Nestlé en een autobedrijf. Als vrijwilliger bij Kalkuur merkte hij dat de zorg zijn belangstelling had. Martin ging er zijn beroep van maken.

Hij is nu locatiehoofd bij Het Kodal, een voorziening van Woonzorgnet aan de Gerard Vethlaan. "Ik heb flink wat affiniteit met deze doelgroep." Het zijn zo'n 25 psychiatrische patiënten en ex-verslaafden die in Het Kodal wonen en die hij begeleidt. Dat is een doelgroep die in het sociale domein van de lokale politiek nog al eens aan de orde komt. Martin Juffer heeft heldere afspraken gemaakt hoe daar mee om te gaan, zowel met zijn werkgever als in de fractie. Zaken en politiek moeten goed gescheiden blijven. Hij gaat vanuit zijn werk niet meer aan tafel zitten bij de wethouders Gert van den Berg of Jaap Groothuis. "Dat zal nu een ander moeten doen." Aan de andere kant is zijn kennis van deze doelgroep natuurlijk best belangrijk bij de beleidsvorming op dit terrein.

Martin Juffer heeft nog een treffende aanvulling: "Als Gemeentebelanger ben ik er voor alle burgers van de gemeente Nunspeet, mijn bewoners in Het Kodal zijn ook burgers van Nunspeet."

Behalve met politieke activiteiten houdt Martin zich ook bezig met Kringloop De Cirkel. sinds december 2015 hanteert hij daar de voorzittershamer. Hij voelt zich er prima op zijn plek. Bedachtzaam omgaan met het milieu, is zijn stelling. "De consumptiemaatschappij kan best wat minder. We kopen te snel nieuw zonder dat het oude is opgebruikt', heeft hij al eens in een ander interview gezegd. Hij heeft veel waardering voor de bevlogenheid van de vrijwilligers van de Kringloop.

Er is één taak die hij helemaal heeft afgestoten: het Nunspeets Kleinkoor. Zingen deed hij al niet meer, maar ook met de bestuurlijke functies is hij nu gestopt.

Commissie

In de gemeenteraad is Martin Juffer lid van de Commissie Maatschappij en Middelen. Dat doet hij samen met Marc Konings. Ze hebben onderling een beetje een taakverdeling gemaakt: Marc doet de 'harde kant', zoals de cijfertjes, en Martin doet de 'zachte'kant.

En zo gaat nummer zes op de kandidatenlijst aan de slag.

Meer berichten