Het Nederlandse team EK-dressuur junioren met goud. De Nunspeetse Kimberly Pap is een van de vier. Eigen foto
Het Nederlandse team EK-dressuur junioren met goud. De Nunspeetse Kimberly Pap is een van de vier. Eigen foto (Foto: )

Nederlands team goud op het EK-dressuur Junioren

Met de Nunspeetse Kimberly Pap met Vloet Victory als een van vier leden van het Nederlandse team bij de EK-dressuur Junioren heeft dit team goud gewonnen in Fontainebleau. Een ander team met daarin Laura Quint, ook lid van de Nunspeetse Ruiterclub, won zilver bij de Young Riders.

NUNSPEET - Het was voor het eerst dat leden van de Nunspeetse Ruiterclub mochten deelnemen aan Europese kampioenschappen. Het team bij de dressuur junioren voor de landenwedstrijd bestond uit Dapnhe van Peperstraten (Oude Tonge), Thalia Rocks (Roosendaal), Kimberly Pap (Nunspeet) en Milou Dees (Berkenwoude). Het team wist het Duitse team drie procent voor te blijven. Brons was er voor Denemarken.

Individueel behaalde Kimberly Pap een vierde plek. Dat is een knappe prestatie bij 70 deelnemers uit 24 landen. Bij de finale haalde ze met haar kür op muziek de vijfde plaats. Daphne van Peperstraten behaalde individueel goud. Zilver en brons gingen naar Duitse amazones.

Bij de Young Riders deed Laura Quint uit Heerde en lid NRC mee in het team, dat zilver behaalde. Goud was er voor Duitsland en brons voor Zweden. Individueel eindigde Laura op de achtste plek. teamlid Esmee Donkers won goud.

Meer berichten