Agrarische bedrijfsgebouwen aan Harderwijkerweg 265a en 267 worden vervangen door vier woningen. De bedrijfswoning wordt een burgerwoning. Foto Dick Baas
Agrarische bedrijfsgebouwen aan Harderwijkerweg 265a en 267 worden vervangen door vier woningen. De bedrijfswoning wordt een burgerwoning. Foto Dick Baas (Foto: )

Wat past wel en wat past niet in ruimtelijke plannen

Uit de besluitenlijst van het college van B&W blijkt dat het college diverse besluiten heeft genomen om al of niet mee te werken aan ruimtelijke plannen. Een aantal van deze plannetjes moet nog besproken worden in de raadscommissie of goedgekeurd door de gemeenteraad.

NUNSPEET - Zo wil de Maatschap Vierhout twee woningen realiseren nabij Onder de Bos 92 in Hulshorst. Dan worden twee varkensstallen aan de Krommeweg 20 gesloopt. Maar dat past niet in het sloop- en terugbouwbeleid, omdat de locaties verschillend zijn. En het ambtelijke advies is geen woningbouw aan Onder de Bos toe te staan (open karakter van het gebied). Aan de Krommeweg zouden wel mogelijkheden zijn. De commissie moet zich er maar over buigen.

Voor de Harderwijkerweg 265a en 267 heeft Harry Frens Vastgoed in het kader van functieverandering gevraagd vier woningen te bouwen en 4280 m2 aan voormalige agrarische bedrijfsgebouwen te slopen. Een bestaande bedrijfswoning zou dan een burgerwoning moeten worden. Dit plan hoeft geen probleem op te leveren, want de raad heeft er in feite in juni 2015 al mee ingestemd.

En verder stemt het college in met de aanleg van tien camperplaatsen op Camping De Plagge in Vierhouten.

Meer berichten