Foto:

Column Gemeentebelang: Samen op weg

Op het moment van schrijven sta ik op het punt te beginnen aan de Nijmeegse Vierdaagse. Voor de vijfde keer ga ik de uitdaging aan van vier keer vijftig kilometer. Elk jaar weer een fysieke en mentale uitdaging, maar vooral een groot feest.

Maar liefste 47.000 wandelaars uit 84 landen staan samen voor deze uitdaging en vieren samen dit feest. En je doet het ook echt samen: een opbeurend woord als je er even doorheen zit, je water delen als dat van een ander op is. en al die mensen die je helpen: blarenprikkers, verkeersregelaars en opzwepend publiek.

Ik ken geen enkel evenement dat zó kleurrijk is en waar ras, geloofsovertuiging, geslacht en geaardheid geen rol spel. Eigenlijk al die kernwaarden waar Gemeentebelang ook voor staat. Waar al deze deelnemers samen de inmiddels bekende Roze Woensdag vieren. Ik vind het elk jaar weer een bijzondere ervaring.

Samen kom je verder

'Samen' gaat ook in onze lokale politiek een steeds grotere rol spelen. Het college heeft aangegeven de raad in september voor te stellen de zogenaamde derde variant uit te werken waar het de stationsomgeving betreft. De varianten zijn tot stand gekomen door uitvoerige input en advies van inwoners, ondernemers en andere betrokkenen. Vervolgens konden alle inwoners nog reageren op de drie varianten en dit komt nu allemaal samen in dit komende collegevoorstel.

Wat mij betreft een schoolvoorbeeld van hoe inwonersparticipatie van invloed kan zijn op het gemeentebestuur. Samen kom je tenslotte verder en ook in dit traject heben we nog een flinke afstand te gaan.

Samen gaat de tocht het voorspoedigst.

Meer berichten