Als in de Tuin van Luijk schilder Wim van Geenen even geen zin meer heeft dan pakken de kinderen de kwast en maken het schilderij op hun manier af. Foto Dick Baas
Als in de Tuin van Luijk schilder Wim van Geenen even geen zin meer heeft dan pakken de kinderen de kwast en maken het schilderij op hun manier af. Foto Dick Baas (Foto: )

De Tuin van Luijk is op dinsdag een tuin vol kunst

Aan de Stationslaan in Nunspeet, naast de Vrije Academie en het Noord-Veluws Museum is op de zes dinsdagen van de Eibertjesmarkten de kunst prominent aanwezig. Schilders van de Nunspeetse School zijn aan het werk en laten hun werk zien. Naast alle attracties op de Eibertjesmarkt zeker een bezoekje waard.

NUNSPEET - Al een aantal jaren stellen Gerjo en Henk Luijk hun royale tuin aan de Stationslaan ter beschikking van de Nunspeetse kunstenaars. Wat nu de Vrije Academie is, was vroeger de Hervormde school. Het laatste schoolhoofd was de vader/schoonvader van Gerjo en Henk Luijk.

De Stichting De Nunspeetse School is in 2017 opgericht voor de nu levende en werkende kunstnaars uit Nunspeet. Er worden allerlei initiatieven ontplooid om met kunst het straatbeeld te verlevendigen en tegelijkertijd het podium van de kunstenaars te vergroten.

Het inrichten van het Kunstnoer (in de vitrines in het centrum) samen met de Vrije Academie is één van die initiatieven. De kunst in de Tuin van Luijk hoort dar ook bij. Het zijn lang niet altijd dezelfde kunstenaars die op zes dinsdagen aan het werk zijn. Er is dus steeds wat anders te zien. En er wordt veel gepraat!

Meer berichten