Ester Montfrooy, Rosie Bon, Frank Drost en Erica Hottinga ondertekenden het contract voor de samenwerking tussen Koek en Ei en WijzijnHeerde.
Ester Montfrooy, Rosie Bon, Frank Drost en Erica Hottinga ondertekenden het contract voor de samenwerking tussen Koek en Ei en WijzijnHeerde. (Foto: )

Koek en Ei nu ook TIP voor Veessen

Veessen - Met ingang van 1 augustus is Koek en Ei in Veessen ook het Toeristisch Informatie Punt (TIP) van WijzijnHeerde (WZH) voor deze kern. Tot nu toe was dat bij restaurant IJsselzicht maar vanwege een verandering van de bedrijfsactiviteiten, is de TIP nu ondergebracht bij Koek en Ei aan de IJsseldijk 67 in Veessen.

(Door Jan Nitrauw)

"We zijn hier echt heel blij mee, voor ons is het een belangrijke aanvulling. Het zal ongetwijfeld meer bezoekers opleveren die we graag gastvrij ontvangen en van informatie zullen voorzien", aldus het duo Rosalien Bon en Esther Montfrooy. Zij begonnen vorig jaar april met Koek en Ei, de buurtwinkel met een belangrijke sociale functie.

Vanwege hun prima ligging aan de dijk tegenover IJsselzicht waar de duizenden fietsers naar en van het Kozakkenveer, hadden ze al veel aanloop. "We krijgen al heel veel vragen over bijvoorbeeld de hoogwatergeul maar ook naar activiteiten, over de fiets- en wandelmogelijkheden en vragen over campings. Nu we de I van Informatiepunt op de gevel krijgen zal dat alleen maar toenemen", verwacht Rosalien. En volgens Esther kan men gasten als TIP veel beter van dienst zijn. "Onze eerste folders van Visit Veluwe in het Duits zijn al op. Er komen opvallend veel Duitse gasten vanaf de campers en vanuit de jachthaven", vult Ester aan.

Voorzitter Frank Drost van WijzijnHeerde is blij met de vlotte medewerking van Koek en Ei voor de vestiging van de TIP in Veessen. "Het is een ideale plek zo aan de IJsseldijk met al haar passanten. Koek en Ei is uitnodigend en van dinsdag tot en met zaterdag geopend. Ook dat is belangrijk", aldus Drost. Hij is blij met de combinatie van een TIP met een winkel. "In Heerde is dat met de Wereldwinkel en in Wapenveld met boekhandel Shalom. Daardoor is er sprake van ruime openingstijden bij TIP's om mensen gastvrij te ontvangen", legt Frank Drost uit.

De TIP's worden ondersteunt door Erica Hottinga, sinds 1 juni parttime in dienst bij WZH. "Ik ben erg blij met deze overgang van de TIP in Veessen. De combinatie met een winkel zorgt voor continuïteit en geven een prima wisselwerking", legt ze uit. Volgens Erica neemt het aantal bezoekers aan de TIP's flink toe. "De kernen zijn gezellig geworden, mensen fietsen er niet maar alleen door heen maar mensen nemen de tijd om er te verblijven en dat levert meer aanloop op". De TIP in Veessen biedt nu ook het volledige aanbod zoals folders, brochures, fiets- en wandelkaarten en de informatie van Visit Veluwe.

Erica Hottinga is blij met de geslaagde medewerking. "Het was één van mijn eerste klussen om dit op te lossen. En dankzij de medewerking van Nol Jansen van IJsselzicht is dat prima gelukt. De TIP's hebben nog heel veel potentie waarbij de samenwerking een belangrijke rol moet spelen. Samen kunnen we de toeristen heel gastvrij ontvangen", zegt Erica Hottinga.

www.wijzijnheerde.nl

Joop de Haan
Meer berichten