De kleedjesmarkt op vrijdag is een van de programmaonderdelen die op de jongste deelnemers is gericht.
De kleedjesmarkt op vrijdag is een van de programmaonderdelen die op de jongste deelnemers is gericht. (Foto: )

'Er moet voor iedereen iets zijn'

door Rik Kapitein

Wiekdagen komen er weer aan

Met de Wiekenloop als start en een barbecue als afsluiter ziet het programma van de Wiekdagen in Hulshorst er weer gezellig uit. "Er is weer genoeg te doen."

Hulshorst - Vorig jaar vierde de Buurtvereniging Hulshorst haar zeventigjarig bestaan. Zoals elke vijf jaar was het toen vijf dagen feest tijdens de Wiekdagen. "Dit jaar is het weer gewoon drie dagen", zegt Wijnand Kooijmans namens de vereniging. "Maar in die dagen hebben we een mooi programma, lijkt me."

In de voorbereiding op de Wiekdagen is die samenstelling van het programma belangrijk. "De grootste afweging die we moeten maken, is dat er voor iedereen iets moet zijn", legt Kooijmans uit. "Zo zijn de kleedjesmarkt en het kinderprogramma echt voor kinderen en de vrijmarkt is juist meer gericht op volwassenen." En de klaverjasmarathon, die vrijdag 17 augustus van 10 tot 16 uur plaats zal vinden, heeft weer een eigen doelgroep. "Daar komen toch meestal de wat ouderen op af."

Een van de onderdelen die vorig jaar werd toegevoegd aan het programma, was de Wiekenloop. "Die organiseren we dit jaar ook weer, samen met Loopgroep2000. Vorig jaar waren de reacties bijzonder positief." De circa 200 deelnemers waren destijds bijzonder te spreken over het parcours. "Er zit namelijk ook een stukje onverhard in, tussen de maïsvelden door. Dat maakte onze loop uniek." Dit jaar zal de Wiekenloop dan ook exact hetzelfde parcours kennen als de voorgaande editie.

Zelf is Kooijmans drie dagen actief als veiligheidscoördinator. "Ik ben dus constant aanwezig in of rond het dorpshuis." Ondanks die drukke taak kijkt hij bijzonder uit naar de Wiekdagen. "Niet naar een onderdeel in het bijzonder, maar naar alle dagen samen. We organiseren dit toch ook om Hulshorst wat meer op de kaart te zetten, ook voor mensen van buitenaf." Dat doet hij samen met een grote groep vrijwilligers. "Alleen al voor de Wiekenloop zijn dertig vrijwilligers nodig." Naar één ding kijkt Kooijmans wel uit. "De barbecue als afsluiter. Als alles goed verlopen is, is dat altijd een erg gezellig moment."

Meer berichten