De saxofonisten Vincent Klep en Jordi Rouschop starten in de tuin van Veluvine de Veluvine Fietstocht van NJO-Muziekzomer. Foto Dick Baas
De saxofonisten Vincent Klep en Jordi Rouschop starten in de tuin van Veluvine de Veluvine Fietstocht van NJO-Muziekzomer. Foto Dick Baas (Foto: )

NJO-Muziekzomer weer verrassend

door Dick Baas

Op zomertoer door Nunspeet

Voor muziekliefhebbers is Nunspeet elk jaar weer een eldorado. De NJO-Muziekzomer is van 4 tot en met 18 augustus weer prominent aanwezig in Veluvine. De Veluvine fietstocht is uitgegroeid tot een evenement met deelnemers die van heinde en ver komen. Er staan nog vier concerten op het programma.

NUNSPEET - NJO-Muziekzomer is een jaarlijks terugkerend Gelders zomerfestival. De organisatie is in handen van het Nationaal Jeugdorkest die zich richt op de ontwikkeling van toptalent tussen de 18 en 26 jaar. Ze laten de resultaten zien in zo'n tachtig concerten in heel Gelderland.

Veluvine Fietstocht

De fietstocht van zo'n 24 kilometer met vier concertjes onderweg trok dit jaar weer zo'n 250 deelnemers. Het Duo Klep & Rouschop (saxofoons) begonnen buiten in de tuin van Veluvine. Het Ensemble Mescolare (saxofoons, trombone en bastrombone) speelde in Het Verscholen Dorp in Vierhouten bij de onderduikershutten en hadden met de Kaddish van Ravel een heel toepasselijk stuk. Het Suol Koperkwintet liet zich op de Golfbaan het Rijk van Nunspeet horen en Robert Visser (euphonium) en Zhengqiu Chen (piano) sloten af in de Rabozaal van Veluvine.

Pinguïn en Bananen Show

Woensdagmiddag 8 augustus om 15.00 uur is er een komische familievoorstelling in Veluvine met het Ardemus Kwartet. De pinguïns eten alleen bananen en de bananenboom op de Zuidpool gaat dood. Ze gaan op zoek naar bananen en komen op de Albert Cuypmarkt bij ome Jaap. Een voorstelling voor jong en oud.

L'Histoire du Soldat

Elk jaar heeft NJO-Muzikezomer een 'young artist in residence' Dat is dit jaar de violist Peter van Loenen. Op zaterdag 11 augustus om 20.15 uur is hij in Veluvine met L'Histoire du Soldat die met de duivel zij viool ruilt voor een boek over economie. Dat gaat natuurlijk niet goed.

Een Kersentuin

Op donderdag 16 augustus om 20.15 volgt de klassieker Een Kersentuin van Tsjechov. Nooit werd het menselijk onvermogen om met vergankelijkheid om te gaan beter beschreven. een eclectisch revue-requim.

Mescolare goes hybrid

Wie tijdens de Veluvine fietstocht het Ensemble Mescolare heeft gehoord moet zeker op zaterdag 18 augustus om 20.15 uur naar Veluvine gaan en luisteren naar een combinatie van jazz en klassiekeinvloeden met de mogelijkheden van trombones en saxofoons.

Kaarten zijn verkrijgbaar bij de kassa van Veluvine. Dank zij de bijdrage van het Van den Broek Lohman Fonds Nunspeet zijn de Nunspeetse concerten goedkoper dan de overige NJO-concerten.

Los van de Veluvine is er op 15 augustus om 23.00 uur in De Beijaerd in Hulshorst de Verklärte Nacht van Schönberg met Peter van Loenen.

Meer berichten