In verband met de warmte was de prijsuitreiking niet met de pony, maar mmocht het team te voet naar voren treden. Eigen foto.
In verband met de warmte was de prijsuitreiking niet met de pony, maar mmocht het team te voet naar voren treden. Eigen foto. (Foto: )

Anneke Groothuis plaatst zich voor NK dressuur M1

Ponyclub Klein Maar Dapper kan weer een team naar de Nederlandse kampioenschappen sturen. En Anneke Groothuis won met Orano met overmacht het kampioenlint in de klasse M1 dressuur. De Regiokampioenschappen van Gelderland en Flevoland werden dit jaar in Steenderen gehouden.

NUNSPEET - Anneke Groothuis kwam met haar pony Bondo net een paar tienden punten tekort om zich in de klasse Z1 te plaatsen voor het NK. Maar het werd toch een nette negende plaats.

Ook door naar de Nederlandse kampioenschappen mogen Bo de Ruiter en Isabelle Vriesema in de B dressuur. Bo de Ruiter werd met Equitalle reserve-kampioen. De nog jonge Isabelle, die nog niet zo heel lang een combinatie vormt met haar pony April's Princess, werd knap vijfde. Verder gaat ook Lisa el Hayek met haar pony Igor naar Ermelo. Zij werd vijfde in de L1 dressuur.

Bij de strijd om het verenigingskampioenschap stonden de vier dressuurruiters Lisa, Bo, Anneke en Evira van den Dragt in de tussenstand van de 18 deelnemende verenigingen bovenaan. Bij de vier springruiters Amber Vriesema, Noreen van den Dragt, Elvira van den Dragt en Bertil Platte lukte niet alles. Maar uiteindelijk werd het voor de club een vijfde prijs. Dus naar het NK.

Meer berichten