Live muziek, gezelligheid en de polonaise: alle ingrediënten zijn aanwezig tijdens het Muziekfeest. Foto: Eddy Bossenbroek (NWV Foto)
Live muziek, gezelligheid en de polonaise: alle ingrediënten zijn aanwezig tijdens het Muziekfeest. Foto: Eddy Bossenbroek (NWV Foto) (Foto: Eddy Bossenbroek)

Jubileum in een oude kippenschuur

door Rik Kapitein

Tiende editie Muziekfeest SVG

"Elk jaar iets professioneler, elk jaar iets grotere namen qua artiesten en elk jaar iets meer naamsbekendheid." Henk Boone van Studio Vrij Gelderland is nog lang niet klaar met het Muziekfeest. "De tijd is voorbij gevlogen."

Wezep - Dat het Muziekfeest komende vrijdag en zaterdag alweer de tiende editie ingaat, had Boone zelf niet eens beseft. "Ik heb daar nooit bij stilgestaan, totdat iemand mij er op wees. De tijd is voorbij gevlogen", lacht hij. Boone weet nog goed hoe het feest tien jaar geleden klein begon. "Zangeres Aukje Fijn uit Wezep zong destijds. Die hebben we nu dus weer geboekt, om het spits af te bijten."

Aukje is slechts een van de vele artiesten die komen optreden. "We hebben natuurlijk, zoals altijd, veel aandacht voor regionale artiesten", vertelt Boone. "Maar de klapper van de zaterdag is toch wel Thomas Berge, die hier naartoe komt." De steeds bekendere artiesten hebben natuurlijk wel een prijskaartje. "Alle artiesten bij elkaar kosten dit jaar 12.000 euro. Maar die kosten halen we er wel uit met onze sponsoren en de drank- en kaartverkoop." Want voor het eerst vraagt de organisatie een toegangsprijs. "Niet veel: voor 7,50 euro kun je beide avonden meefeesten", stelt Boone gerust. "Maar we bestaan nu tien jaar, dan mag het allemaal wel even net wat groter aangepakt worden. We hebben dus ook beveiligers ingehuurd."

Nu de kosten toenemen, is natuurlijk de vraag of er weer een mooi bedrag overblijft voor het goede doel, zoals andere jaren het geval was. "Daar ben ik eigenlijk niet zo bang voor", zegt Boone meteen. "Grotere artiesten betekent waarschijnlijk ook een grotere opkomst, dus meer omzet." Bovendien leent de nieuwe locatie van het grote feest zich ook voor meer bezoekers. "Mijn zus en zwager zijn verhuisd, en hebben nu een grote voormalige kippenschuur. Daar gaan we het feest vieren." De schuur staat aan de Vollenhofsweg 18A. "Dat maakte het ook makkelijk een goed doel te kiezen. Vorig jaar zei burgemeester Hoogendoorn al dat we eens moesten nadenken over zorgboerderij De Vollenhof. Het feest vindt daar nu naast plaats, dus dat is een mooie gelegenheid om onze buren direct wat moois te geven."

Wat ooit als een klein piratenfeestje begon, is inmiddels uitgegroeid tot een begrip in de hele regio. "Ieder jaar komen er weer hele groepen, niet alleen uit Wezep, maar ook uit Elburg, Nunspeet en andere omliggende gemeenten", weet Boone. "Mensen komen hier voor de artiesten." Zelf gaat Boone met Studio Vrij Gelderland ook live radio maken tijdens het evenement. "We hebben een vergunning gekregen om uit te zenden op 90.10 FM. Daar zullen we dan ook interviews houden met mensen van de zorgboerderij en met artiesten."

Boone kijkt enorm uit naar de jubileumeditie van het Muziekfeest. "Het streven is om zoveel mogelijk over te houden voor het goede doel", zegt hij. "En daarna gaan we weer verder, op naar de 25 jaar."

studiovrijgelderland.nl

Meer berichten