Jan Wolfs in actie met zijn paard Flow tijdens het Z-springen in Steenderen. Eigen foto
Jan Wolfs in actie met zijn paard Flow tijdens het Z-springen in Steenderen. Eigen foto (Foto: )

Jan Wolfs kampioen Gelderland Z springen

Het lukt niet altijd. De Nunspeetse Ruiterclub was weer goed vertegenwoordigd bij de Gelderse kampioenschappen, maar het lukte niet alle combinaties om te laten zien wat ze daadwerkelijk kunnen. Het lukte Jan Wolfs wel in het Z springen. En ook Gerwilmer Ton plaatste zich in het L springen voor het Nederlands Kampioenschap.

NUNSPEEET / STEENDEREN - Jan Wolfs had zich met zijn paard Flow geplaatst voor de finale in het Z springen. Het finale parcours moest foutloos afgelegd worden en daarna was de tijd belangrijk. Toen hij in de barrage de baan in ging was er nog niemand zonder fouten. Jan hoefde alleen foutloos te blijven, maar toen ook bij hem een balk naar beneden kwam was aan hem en Flow om de snelste te zijn en dat lukte. Daarmee kampioen van Gelderland en mag hij op 1 september naar het NK in Ermelo.

Bij Gerwilmer Ton ging in de barrage ook een balk naar beneden maar zijn tijd was goed voor een plek bij het Nederlands kampioenschap.

Voor het verengingskampioenschap waren de dressuurruiters Benice Deelen, Aaltje Niemeijer, Sharon de Boer en Lisa Kleijer en de springruiters Agnes van de Broek, Annemieke Bloemendaal, Marian de Ruiter en Gerwilmer Ton (6e plaats) goed voor het NK.

Meer berichten