Tijdens het benefietconcert voor een nieuwe vleugel in Veluvine werd de vleugel bespeeld door de 13-jarige Daniël Snaterse uit Ermelo. Foto Dick Baas
Tijdens het benefietconcert voor een nieuwe vleugel in Veluvine werd de vleugel bespeeld door de 13-jarige Daniël Snaterse uit Ermelo. Foto Dick Baas (Foto: )

Veluvine heeft een nieuwe concertvleugel in gebruik

Het cultureel centrum Veluvine kan weer vooruit. Tijdens een benefietconcert is de nieuwe concertvleugel in gebruik genomen. De Rotary Nunspeet en de Stichting Veluvine Cultuur hadden de handen ineen geslagen om een nieuwe vleugel financieel mogelijk te maken. Pianist Christiaan Kuyvenhoven speelde werken van Beethoven en vertelde over het instrument.

NUNSPEET - De Yamaha 2.7 vleugel is een occasion uit 1998. Waarom geen geld ingezameld voor een nieuwe vleugel? Christiaan Kuyvenhoven legde het uit: "Bij een nieuwe vleugel die nog niet bespeeld is, moet je maar afwachten hoe de klank is. Bij een gebruikte weet je dat." Hij had met een delegatie van Veluvine de vleugel uitgezocht bij Evert Snel Piano's en Vleugels in Werkhoven. De vleugel heeft een speciaal concertmechaniek.

Kuyvenhoven speelde onder meer de Waldstein sonate van Beethoven. Een toepasselijk stuk, want Beethoven had toen net een nieuwe piano gekregen. Een sonate van Chopin werd gespeeld door de 13-jarige Daniël Snaterse uit Ermelo, een aanstormend talent.

Rotary, Lions, Rabofonds, Van den Broek Lohmanfonds en Stichting Molijn de Groot droegen bij aan de nieuwe vleugel.

Meer berichten