Henk van den Brink kon alleen nog maar fietsen. Voor de virtuele tocht door Amsterdam moest het scherm nog aangesloten worden. BCE-adviseur Maxine Hilhorst met de cheque kijkt toe. Foto Dick Baas
Henk van den Brink kon alleen nog maar fietsen. Voor de virtuele tocht door Amsterdam moest het scherm nog aangesloten worden. BCE-adviseur Maxine Hilhorst met de cheque kijkt toe. Foto Dick Baas (Foto: )

Philadelphia Piersonstraat blij met de labyrintfiets

Luid applaus van de bewoners toen de hometrainer en een groot computerscherm werden binnengebracht. De Philadelphia locatie Piersonstraat had een feestje. De voorziening is twaalf en een half jaar geleden in gebruik genomen. Bewoners, vrijwilligers, familieleden en medewerkers vierden dus feest. En dank zij sponsoring kwam er een mooi cadeau.

NUNSPEET - Locatiemanager Jeannet Bronkhorst kon bewoners, vrijwilligers, medewerkers, buurbewoners en familieleden welkom heten. Vroeger heette het De Nieuwe Spade, kon een van de bewoners vertellen en hij noemde feilloos de data van verhuizing en opening.

Er werd gespaard voor een labyrintfiets. Met Fietslabrint kunnen mensen op een hometrainer met een groot scherm interactieve fietstochten maken in meer dan 250 plaatsen. Houdt iemand op met fietsen dan stopt de route op het scherm. 'Je blijft dus fietsen'. De familie Van den Brink was een promotor van dit project. Via de Driestwegkerk kwam een bijdrage van 2750 euro. De hoofdsponsor van de Heideloop, georganiseerd door Gemeentebelang, wilde nog iets extra's doen in het kader van bewegen en zorg. BCE stelde 1000 euro beschikbaar. Met nog een bijdrage van Philadelphia was de fiets er.

Meer berichten