Elspeet staat op vier punten. In de beker verloor Elspeet van Hulshorst. Foto: Willemien van Duinen
Elspeet staat op vier punten. In de beker verloor Elspeet van Hulshorst. Foto: Willemien van Duinen (Foto: @Willemien van Duinen)

Elspeet begint goed aan het seizoen

Door Hans Assink

Vier punten uit twee wedstrijden

VV Elspeet is nog ongeslagen in de vierde klasse C. Op het 2-2 gelijke spel tegen VEVO volgde zaterdag een 2-1 overwinning op Redichem. "Er zit veel positiviteit in de ploeg'', zegt trainer Jan de Ruiter. Komende zaterdag wacht Elspeet een uitwedstrijd in Heerde tegen SEH.

Elspeet – VV Elspeet staat na twee thuiswedstrijden in de vierde klasse C op vier punten. Het hadden er eigenlijk zes moeten zijn, want de wedstrijd tegen VEVO had Elspeet over de streep moeten trekken, vindt De Ruiter. "We stonden met 2-1 voor en in de 87ste minuut maakten zij de 2-2. We gaven teveel ruimte weg. We waren te aanvallend aan het spelen'', zegt De Ruiter.

In de wedstrijd tegen Redichem kwam Elspeet ook met 2-1 voor. Deze keer lukte het wel om de drie punten binnen te halen. "Op het laatst waren we de grip op de wedstrijd wel kwijt, maar echt in de problemen zijn we niet geweest'', zegt De Ruiter. Bij rust leidde Elspeet met 2-0 dankzij doelpunten van Niels van de Steeg en Ryan Schouten. "We hadden veel balbezit in de eerste helft en kregen ook mogelijkheden om de score verder op te voeren. Eigenlijk hadden we met 3- of 4-0 voor moeten komen'', zegt De Ruiter.

In de tweede helft was het 'rommelig' volgens de trainer. "Het werd een beetje onrustig. We konden niet goed druk leggen. De tegenstander speelde met meer druk naar voren en bij ons was de motivatie een beetje weg.'' De 2-1 viel in de 53ste minuut. "Op het eind hadden we nog tegen een gelijkspel aan kunnen lopen, maar gezien de hele wedstrijd was het een verdiende overwinning. We gaan met een goed gevoel naar de volgende wedstrijd.''

In de voorbereiding waren de resultaten wisselvallig. Elspeet verloor van Advendo en van Hulshorst voor de beker, maar won van Teuge en Veluwse Boys in dezelfde beker. Vorig seizoen degradeerde Elspeet uit de derde klasse. Voor dit seizoen is meedoen om een periodetitel de doelstelling. "Je moet altijd voor een prijs gaan en een periodetitel is daar een goed middel voor'', weet de trainer.

Meer berichten