Marjolein Bastin voelde de verliefdheid voor de natuur al 'voor ze kon lopen', zo vertelde ze bij de opening van de tentoonstelling van haar werk in  het Noord-Veluws Museum. Foto Dick Baas
Marjolein Bastin voelde de verliefdheid voor de natuur al 'voor ze kon lopen', zo vertelde ze bij de opening van de tentoonstelling van haar werk in het Noord-Veluws Museum. Foto Dick Baas (Foto: )

Marjolein Bastin voelt zich verbonden met de natuur

Onder grote belangstelling is de tentoonstelling Tekenen van Marjolein Bastin 'Tekenen is ademen' geopend in het Noord-Veluws Museum. Zo'n 120 originele aquarellen en 40 van Vera de Muis geven de schoonheid van de natuur weer.

NUNSPEET - Marjolein Bastin (75) breng met haar schitterende tekeningen al meer dan veertig de natuur dicht bij mensen. Ze doet dat onder andere via haar vaste rubriek in het weekblad Libelle. Rob van Vuure, de oud-hoofdredacteur van Libelle vertelde er over tijdens de opening. En ook Marjolein Bastin vertelde wat van jongs af aan haar drijfveren zijn geweest.

De tentoonstelling is ontstaan uit een grapje. Er was Marjolein Bastin gevraagd om de tentoonstelling Vrouwen Uit de kunst te openen. Ze is bescheiden en vond zich daar niet geschikt voor. "Als ik nou mijn eigen tentoonstelling mocht doen?" Conservator Margot Jongedijk pakte die opmerking op.

Het ziet er naar uit, dat Marjolein Bastin heel veel bezoekers naar het museum gaat trekken. Ze heeft veel fans over de gehele wereld. Haar laatste grote tentoonstelling was in 2008 in Den Bosch en trok 60.000 bezoekers. "Dat aantal gaan we niet halen", zegt directeur Erik Stotijn. De exposite is t/m 17 maart 2019 te bekijken.

Meer berichten