Het Asteria Ensemble bestaat uit Sytse Buwalda, Saskia Spinder en Ferdinand Binnendijk met een romantisch concert in het Noord-Veleuws Museum. Eigen foto.
Het Asteria Ensemble bestaat uit Sytse Buwalda, Saskia Spinder en Ferdinand Binnendijk met een romantisch concert in het Noord-Veleuws Museum. Eigen foto. (Foto: )

Een romantisch concert in Noord-Veluws Museum

Het Noord-Veluws Museum heeft kunst, maar ook muziek. Het Asteria Ensemble speelt meesterwerken van Franz Schubert en Felix Mendelssohn-Batholdy in de Marjolein Bastin expositiezaal. Vrijdag 5 oktober 20.00 uur.

NUNSPEET - Het Asteria Ensemble bestaat uit Sytse Buwalda, countertenor, Ferdinand Binnendijk, mandoline en Saskia Splinter, gitaar. Het ensemble is in 2011 opgericht. Het richt zich op nieuwe muziek en presenteert ook composities die speciaal voor hen gecomponeerd zijn.

Tijdens dit romantische museumconcert zijn onder de titel 'Auf Flugeln des Gesanges' eigen arrangementen te beluisteren van werken van Schubert en Mendelssohn.

De legendarische Cubaanse gitarist, componist en dirigent Leo Brouwer heeft in 2011 een nieuwe compositie aan Sytse en Saskia opgedragen. In oktober 2012 was het Asteria Ensemble te gast tijdens het Festival Leo Brouwer in Havanna, Cuba.

De entreeprijs bedraagt 19,50 euro (inclusief pauzedrankje). reserveren via mailing@noord-veluws-museum.nl of telefonisch via de museumreceptie 0341-250560.

Een volgend concert is op vrijdag 7 december met de mezzosopraan Christanne Stotijn & Friends.

Meer berichten