Saskia Spinder op de gitaar, Ferdinand Binnendijk met de mandoline speelden bij de liederen die countertenor Sytse Buwalda zong in het Noord-Veluws Museum. Foto Dick Baas
Saskia Spinder op de gitaar, Ferdinand Binnendijk met de mandoline speelden bij de liederen die countertenor Sytse Buwalda zong in het Noord-Veluws Museum. Foto Dick Baas (Foto: )

Asteria Ensemble verrast in Noord-Veluws Museum

'Wer reitet so spät durch Nacht und Wind? Es ist der Vater mit seinem Kind'. Het gedicht van Goethe werd in 1815 door Franz Schubert op muziek gezet. De countertenor Sytze Faber zong het begeleid door mandolinist Ferdinand Binnendijk en gitarist Saskia Spinder met op de achtergrond de tekeningen van Marjolein Bastin.

NUNSPEET - Het Asteria Ensemble bracht het programma Auf Flügeln des Gesanges in de expositiezaal van het Noord-Veluws Museum. Het programma omvatte liederen van Felix Mendelssohn-Bartoldy en Franz Schubert. Beide componisten hebben nooit werken geschreven voor een gitaar en mandoline; het zijn dus allemaal eigen arrangementen. De countertenor Sytse Buwalda las van elk lied de tekst voor. Daar zaten bekende liederen als Die Forelle en Der Erlkönig van Schubert tussen. Instrumentale nummers waren de Serenade van Carulli door Ferninand en Saskia en een solo-optreden van Ferdinand met een sonate van Raffaele Calace, de Italiaanse virtuoos op de mandoline.

Kamerconcerten zijn een nieuwe activiteit van het museum. De akoestiek van de museumzaal is er uitstekend geschikt voor. Het volgende concert is op 7 december met Christianne Stotijn & Friends.

Meer berichten