Michel van Maarseveen, Jolanda Drion en Jan Rudolph de Lorm geven met stickers aan wie naar de volgende ronde mag. Ze moesten een keuze maken uit 229 schilderijen. Foto Dick Baas
Michel van Maarseveen, Jolanda Drion en Jan Rudolph de Lorm geven met stickers aan wie naar de volgende ronde mag. Ze moesten een keuze maken uit 229 schilderijen. Foto Dick Baas (Foto: )

Jury kiest zes nominaties voor het 'Waslijnproject'

De jury had het niet gemakkelijk. Er moesten 229 schilderijen beoordeeld worden. De cursist van de Vrije Academie was er aan begonnen, de bezoeker van het museum had het afgemaakt. Zes schilderijen uit het 'Waslijnproject' werden genomineerd. De makers van de drie besten krijgen een prijs.

NUNSPEET - De actie werd gehouden tijdens de tentoonstelling MEESTER-Leerling in het Noord-Veluws Museum ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan van de Vrije Academie. Het 'Waslijnproject' is een groot succes geworden. Cursisten hadden een flinke voorraad schilderijen gemaakt. Maar halverwege de expositie moesten schilderijen bijgemaakt worden. Zo groot was de belangstelling.

De half afgemaakte schilderijen hingen in een lokaal. Een bezoeker kon er een uitzoeken en gaan afmaken. De makers wisten wie hun werk kwamen jureren. Dat waren drs. Michel van Maarseveen, algemeen directeur van Paleis Het Loo, drs. Jan Rudolph de Lorm, directeur van het Singermuseum in Laren en Jolanda Drion, producer van het TV-programma Tussen Kunst & Kitsch.

De prijsuitreiking is vrijdag 12 oktober tussen 16.00 en 18.00 uur in Landgoed Hotel Villa Vennendal. De zes koppels horen dan wie de winnaars zijn van dit unieke project.

Meer berichten