De opdrachten bij Nunspeet Verbindt zijn niet moeilijk, maar toch even nadenken. Foto Dick Baas (2016)
De opdrachten bij Nunspeet Verbindt zijn niet moeilijk, maar toch even nadenken. Foto Dick Baas (2016) (Foto: )

Nunspeet Verbindt voor de derde keer

door Dick Baas

Een leuke en sportieve uitdaging

Nunspeet Verbindt is een vrolijke competitie tussen verschillende groepen uit de gehele Nunspeetse samenleving. Het doel is elkaar beter te leren kennen en zo een kijkje te krijgen in elkaars belevingswereld. Zaterdag 3 november wordt de competitie gehouden in het centrum van Nunspeet. De opbrengst is voor het WOC De Veluwse Heuvel.

NUNSPEET - Nunspeet Verbindt is een gezamenlijk project van de Lions Club Nunspeet en de Stichting Welzijn Nunspeet. Het is de derde keer dat dit evenement wordt gehouden. De eerste keer was in winkelcentrum De Binnenhof en de tweede keer in Elspeet. Iedere organisatie, vereniging, onderneming, club of familie die een team van vijf deelnemers bijeen kan brengen, kan meedoen, Leeftijdsgrenzen zijn er niet.

Het aantal deelnemende teams groeit. In 2016 waren het 9 teams, in 2017 waren het er 14 en nu gaat het aantal waarschijnlijk de 20 overstijgen. Jan van Unen is dit jaar de voorzitter van de commissie die het evenement organiseert. Hij is heel enthousiast: "Het aantal inschrijvingen is nog niet exact bekend, maar 19 zijn er al en er lopen nog toezeggingen." De inschrijvingskosten bedragen 150 euro. De teams zorgen zelf voor een sponsor. Bij een team zonder sponsor of een sponsor zonder team gaat de organisatie verbinden.Dat bedrag gaat volledig naar het goede doel, want Optiek Van Veen zal fungeren als 'kostensponsor'. Andere sponsors zijn: Plus Wilmink, Jumbo, GPS, Leusink Van Veen en Movifit. Hoofdsponsor is nog niet bekend.

Teams

Onder de deelnemende teams zijn onder meer teams via Vluchtelingenwerk, de Ahmadiyya, de Oranjehof en ook de politiek. CU, VVD, CDA en Gemeentebelang komen met een team.

Op zaterdagmiddag 3 november trekken de teams door Nunspeet om de proeven te doen.De start is in het lege gebouw van De Stroopstok. Proeven zijn er bij De Boemerang, Froyo, de garage van Aart Vierhout, Movifit, de winkel van Optiek van Veen en bij de Kokon. Finish en prijsuitreiking door burgemeester Van de Weerd weer in De Stroopstok.

Dick Baas
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden