Foto:

Harmonie in bewegen en emoties

door Dick Baas

Praktijk Bijzonder geopend

Hij was er helemaal klaar voor. De bokshandschoen aan en met kracht stootte hij de hoge muur omver. Wethouder Gert van den Berg opende de nieuwe locatie van Bijzonder, de praktijk voor Psychomotorische Kindertherapie voor kinderen en jongeren die vastlopen in hun ontwikkeling en dit laten zien in hun gedrag.

NUNSPEET - Het doorbreken van de muur was een symbolisch gebaar. Maar wel heel duidelijk: binnen de psychomotorische kindertherapie worden kinderen en jongeren uitgedaagd om in hun kracht te staan, zodat ze sterk zijn om muren te slechten en over muren heen te springen.

Wethouder Gert van den Berg vindt dat heel belangrijk. "Mensen en zeker kinderen moeten zich kunnen ontplooien, zodat ze mens kunnen worden wie ze ook echt zijn. Bij de meeste mensen gaat dat vanzelf. We investeren daarom veel in kunst en cultuur. daarin kunnen mensen zich ontplooien. Anderen hebben bij dat ontplooien wat extra ondersteuning en hulp nodig."

Praktijk Bijzonder

De Praktijk Bijzonder is opgezet door Henriëtte Vlijm-Bossenbroek en sinds heel kort gevestigd aan de Hullerweg 91c. Ze was per 1 oktober 2005 als psychomotorisch kindertherapeut begonnen en sinds die dag trok zij langs scholen in Nunspeet en Elspeet om PMKT te geven op basis van PGB's. Het rondtrekken met speelgoed en materialen was een heel gedoe. En dat leidde in 2011 tot een eigen praktijkruimte in de nieuwe woning aan de Hullerweg 81a. Inmiddels waren Greetje Walvaart-Scholten en dochter Anne Beukens-Vlijm de praktijk komen versterken.

De praktijk groeide. Henriette tijdens de opening: "Het is voor ons een blij wonder dat praktijk Bijzonder met zoveel expertise op het gebied van autisme, ADHD/ADD, hechtingsproblematiek, hooggevoeligheid, hoogbegaafdheid, EMDR voor kinderen, rouw en verliestherapie op de markt kan en mag komen om cliënten te helpen die voor een muur van onvermogen staan met, steeds vaker, grote hulpvragen." Het aantal van drie therapeuten groeide uit naar zes. Jacqueline van der Pol, Marina Ligtenberg en Joanne Vos kwamen er bij. Dat vroeg om een nieuwe ruimte. Die werd ook aan de Hullerweg gevonden. Voor Piet en Nienke ten Hove was niets te veel om de ruimte geschikt te maken.

Gemeentelijke eisen

Er was toch nog wel wat nodig om aan alle eisen voor een volledige praktijk te voldoen. Ook dat lukte. Gert Jan Verberne verbond zich aan de praktijk als psycholoog met expertise op het gebied van kind en jeugd, neuropsychologie en klinische psychologie.

Praktijk Bijzonder werkt vanuit een christelijke levensvisie en mensbeeld. Henriette Vlijm: "Dat betekent dat ieder kind welkom is en we ons afhankelijk weten van Gods zegen op ons werk. Ons gebed is dan ook dat God het huis wil bouwen en als een muur om ons heen wil staan."

Info over de praktijk op de website: https://bijzonder.nu.

Dick Baas
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden