Foto:

Cursus korven vlechten op De Grote Wiede

"Het is mooi als je een bijenkorf, een vierkante korf, een mandje of een ambrosius kunt vlechten." Wim Raaijen gaat weer een cursus Korven Vlechten geven. Hij doet dat op zorgboerderij De Grote Wiede aan de Rijnvis onder auspiciën van de Nunspeter Bijenvereniging.

NUNSPEET - Wim Raaijen (73) is al jaren bezig met het vlechten van bijenkorven. Hij trekt daarmee altijd veel bekijks, zoals onlangs op de Boerenmarkt bij molen De Duif. Hij heeft het ooit zelf geleerd en hij wil dit oude ambacht doorgeven. Hij zocht een nieuwe plek om een cursus te geven. Tijdens een open dag op zorgboerderij De Grote Wiede kwam hij in contact met Jantien en Arend van Imhoff. En al snel waren drie partijen het met elkaar eens en wordt de cursus een mooie promotie voor het vlechten, de bijenvereniging en De Grote Wiede. Volgens Daphne van Bergen, secretaris Nunspeter Bijenvereniging, is er zeker belangstelling voor korven vlechten. Het is werken met natuurlijk materiaal, zoals stro en buntgras.

Er kunnen tien mensen deelnemen. Opgeven via een telefoontje of mailtje bij Daphne van Bergen. De cursus start op maandag 5 november om 19.30 uur en omvat tien avonden. Dan kan een korf klaar zijn. De kosten bedragen 140 euro.

Dick Baas
Meer berichten