Jubilaris Gert Vis met de directieleden Jasper de Vos, George van den Bosch en Bé Zwanepol. Foto Dick Baas
Jubilaris Gert Vis met de directieleden Jasper de Vos, George van den Bosch en Bé Zwanepol. Foto Dick Baas (Foto: )

VA geeft financieel en fiscaal advies

door Dick Baas

De Veluwse Associatie viert feest

De Veluwse Associatie viert op 1 november een feestje. Het bedrijf bestaat meer dan veertig jaar en relatiebeheerder Gert Vis is op die dag 25 jaar in dienst. De Veluwse Associatie profileert zich als de klantgerichte financieel en fiscaal adviseur met vestigingen in Nunspeet, Harderwijk/Ermelo, Nijkerk en Dronten.

NUNSPEET - De Veluwse Associatie is een middelgroot kantoor van belasting- en bedrijfsadviseurs dat vooral werkzaam is in het midden- en kleinbedrijf. "Onze klantgerichte aanpak in combinatie met een no-nonsense beleid worden door onze cliënten het meest gewaardeerd", zo zeggen de drie directeuren Bé Zwanepol en George van den Bosch van de Veluwse Associatie en Jasper de Vos van VA Accountants.

Veertig jaar of langer

Hoe lang het bedrijf nu precies bestaat laten de directeuren wat in het midden. In 1972 begonnen op een zolderkamer aan de Heuvelweg, houden ze 1978 toch maar aan als de start van een 'echt' administratiekantoor. Het begin van de Veluwse Accountants Associatie BV ligt bij Ger Weeren, Jan Schuurman en Bram Kuiper. Daarbij duikt de naam van De Ruyter Accountants op. Het drietal was daar werkzaam, maar ging op een bepaald moment zelfstandig verder. De Ruyter werd later Walgemoed en daarna BDO.

Bram Kuiper stapte in de tachtiger jaren uit de Veluwse Associatie, de heren Schuurman en Weeren namen in 2004 afscheid. Bé Zwanepol kwam in 1983 in het bedrijf, George van den Bosch in 1986 en Jasper de Vos in 1996. De naam van de Veluwse Associatie veranderde in de loop van de tijd nog wel eens. Dat had ook te maken met regelgeving. De accountantspoot moest los staan van de advieswerkzaamheden. VA Accountants is dus een apart bedrijf.

In de loop der jaren wisselden ook de locaties en de vestigingen. Nu zijn er vestigingen aan de Galvaniweg (sinds 2011) in Nunspeet, in Ermelo (sinds 2009) en Nijkerk (sinds 2008). De vestiging in Dronten werkt onder de naam van de oud-eigenaar Kok Dronten. Met zo'n 25 personeelsleden richt de Veluwse Associatie zich op de toekomst. Want terugblikkend zien de drie directeuren veel veranderingen in de afgelopen veertig jaar. Het concept van het bedrijf is veranderd. "Vroeger keek je hoe het bedrijf van een cliënt het afgelopen jaar gedraaid heeft, nu is de focus gericht op de toekomst. Wat zijn de vooruitzichten? Je bent nu een bedrijfsadviseur, een praatpaal. Vroeger maakte je de jaarrekening, deed de belastingaangifte en dat was het dan. Nu maak je een prognose, wat moet er allemaal gebeuren. Meedenken met de klant." Een gratis spreekuur vormt een onderdeel van de service. VA heeft een breed scala aan klanten uit de regio.

Nu is het tijd voor een feestje met de klanten, relaties en alle medewerkers. Dat is in De Pineta met een receptie van 17 tot 19 uur. Daarbij spreekt de directie "hun dank uit naar God, want zonder Hem hadden ze dit nooit kunnen bereiken."

Dick Baas
Meer berichten