Foto: Wilma Frentz

Clubkampioenen bij de pony's en de paarden

De Nunspeetse Ruiterclub en de Ponyclub Klein Maar Dapper hielden clubkampioenschappen. Er werd gestreden om de titels dressuur-, spring- en algemeen kampioen van 2018. Iedereen mocht meedoen in zijn of haar klasse, waardoor er zowel voor de beginners als voor de vergevorderde ruiter of amazone kans was om te winnen.

NUNSPEET - Bij de ponyruiters mocht Elvira van den Dragt de titel dressuurkampioen in ontvangst nemen. Bij de paardenruiters was dat Jeske Kranenbarg-van Langen. Springkampioen bij de ponyruiters was Noreen van den Dragt en bij de paardenruiters Thijs ter Horst.

Ook de allerjongsten van de ponyclub waren van de partij en algemeen kampioen in de bixie werd dan ook Corabel van Bommel. De titel clubkampioen 2018 en daarmee de allerbeste tijdens de clubkampioenschappen bij de pony's was Elvira van den Dragt met Macho's Quess en bij de paarden ging de titel naar Thijs ter Horst met Elektra.

De NRC/KMD groeit en bloeit. De ruiterclub telt zo'n tachtig leden en de ponyclub twintig. Er is een club gestart voor kinderen vanaf zes jaar om te leren omgaan met hun pony en op die manier het rijden onder de knie te krijgen. Het zijn de bixies.

Dick Baas
Meer berichten