Foto: Erwin Heuver

Efficiënt SDVB verslaat VV Nunspeet

Door Hans Assink

'We spelen best aardig voetbal'

VV Nunspeet heeft na de nederlaag bij Go Ahead Kampen opnieuw verloren. Deze keer ging de ploeg van trainer Freddy Smit thuis onderuit tegen SDVB met 1-3. "Maar we spelen best wel aardig voetbal'', zegt Smit. Komende zaterdag gaat Nunspeet op bezoek bij DZC'68.

Nunspeet – Nunspeet versus SDVB was de strijd tussen de nummers tien en zes van de eerste klasse D. De Barnevelders hadden nog maar één wedstrijd verloren. Tegen Nunspeet sloeg SDVB in de laatste tien minuten voor rust toe en tien minuten voor het eind. Scoren op de goede momenten, noemen ze dat bij Barneveld. "De wat slimmere ploeg heeft gewonnen'', zegt Feddy Smit.

De 0-1 was een eigen doelpunt van Gieljan Tissingh. Hij kreeg een voorzet van links op zijn scheenbeen. "Ongelukkig'', aldus Smit. De 0-2 in de 41ste minuut was van Rick Degenaar en viel uit een mooie aanval. Maar in de 43ste minuut kwam Nunspeet terug. Job Hoogedoorn werd in de zestien neergelegd en Lars van Wetering benutte de penalty. "In de eerste helft waren we voetballend zeker niet minder dan SDVB'', zegt Smit. "Na de aansluitingstreffer was het geloof er weer, maar in de rust was het een beetje te rustig bij ons.''

Met een aanvallende middenvelder in plaats van een verdedigende ging Nunspeet in de tweede helft op zoek naar de 2-2, maar de goal viel aan de andere kant. Opnieuw scoorde Degenaar. "Onze tweede helft had iets beter gekund, maar de eerste helft was gewoon goed. Het is jammer dat je dan verliest. Het waren twee gelijkwaardige ploegen, alleen is Barneveld net wat slimmer door de wedstrijd dood te maken. Degenaar en Niels Vlugt brengen bakken aan ervaring mee. Zij nemen hun ploeggenoten op sleeptouw. Dat hebben ze knap gedaan.''

SDVB steeg naar de vierde plek, Nunspeet zakte naar plek elf.

Johan de Man, de trainer van SDVB, was uiteraard blij met de punten: "We gingen heel slordig om met de omschakelmomenten, maar sloegen op de juiste momenten toe."

Hans Assink
Meer berichten