Foto: dick Baas

WOC Binnenhof heeft een uurtje geheugenfitness

Het is een nieuwe activiteit in Wijkontmoetingscentrum Binnenhof. Op woensdag 7 november gaat de geheugenfitness van start. Elke week van 10.00 tot 11.00 uur. Het is een gezamenlijke activiteit van het Steunpunt Mantelzorg, Stichting Welzijn Nunspeet, InteraktContour en de zorggroep Noord Noordwest Veluwe.

NUNSPEET - Onder leiding van vrijwilligers worden geheugenspelletjes gedaan, worden herinneringen opgehaald, raadsels opgelost, kleine oefeningen gedaan. en natuurlijk zijn er momenten van ontmoeting en gezelligheid.

Geheugenfitness is bedoeld voor mensen die merken dat hun geheugen niet meer zo goed werkt als eerst. Daarvoor kunnen allerlei redenen zijn. Tijdens de geheugenfitness zal hier ook aandacht aan besteed worden. Is het alleen maar vergeetachtigheid of kan het een vorm van beginnende dementie zijn. Iedereen is wel gewend om aan de lichamelijke fitness te werken en denkt niet zo snel aan een zo fit mogelijk geheugen.

Het bezoeken van de geheugenfitness is gratis. Vooraf opgeven hoeft niet. Iedereen mag zo binnenlopen en aanschuiven. En daarna nog even blijven bij de Open Inloop. Verdere info bij Steunpunt Mantelzorg en SWN.

Dick Baas
Meer berichten