Nog even een mandarijntje na het ontbijt. Wethouder Gert van den Berg op bezoek bij Hanneke van Tol en pleegkind. Foto Dick Baas
Nog even een mandarijntje na het ontbijt. Wethouder Gert van den Berg op bezoek bij Hanneke van Tol en pleegkind. Foto Dick Baas (Foto: )

Pleegzorg is ongelofelijk belangrijk voor kinderen

door Dick Baas

NUNSPEET - Het is acht uur in de morgen. De ontbijttafel is gedekt met heel veel lekkere dingen. Een gezin met vijf kinderen, vier eigen kinderen en een pleegzoon van twee jaar. Vader Arjan is er niet, hij maakt een studiereis in Schotland. De oudste zoon is naar school. De andere drie moeten eigenlijk ook naar school, maar mogen wat later komen. Want het gebeurt tenslotte niet elke dag dat een wethouder komt ontbijten. In het kader van de Week van de Pleegzorg ging wethouder Gert van den Berg ontbijten bij de familie Hanneke en Arjan van Tol. Enerzijds om de ervaringen van pleegouders te horen, maar ook anderzijds om de waardering uit te spreken over het werk dat ze doen. Egbert Ribberink, de gebiedsmanager van Timon Pleegzorg is ook aanwezig. Pleegzoon vindt het allemaal prachtig. Hij geniet.

Hanneke vertelt dat de pleegzoon nu een jaar in het gezin is. Belangrijk is een goed samenspel met de echte ouders. Dat lukt niet altijd, maar in dit geval gaat het goed. Het is een heel proces om een kind op te nemen in een pleeggezin. In welk gezin past een kind het beste? Daarom is het zo belangrijk dat er voldoende gezinnen zijn die een pleegkind willen opnemen. Dan pas is er een goede match te maken. Hanneke en Arjan hebben alle stappen samen gezet met de kinderen en hen overal bij betrokken. De kinderen vinden het dan ook leuk om met de kleine jongen op te trekken. "Het is gewoon fijn om wat voor een ander te betekenen", krijgt Gert van den Berg als antwoord op zijn vraag hoe zij het vinden.

Pleegzorg is heel divers: kortdurende opvang, langdurige opvang, crisisopvang, weekendopvang. Timon Pleegzorg is een christelijke organisatie en maakt deel uit van Pleegzorg Nederland die 28 organisaties omvat. Timon heeft ongeveer vier tot vijf pleeggezinnen in Nunspeet.

Belangstelling voor pleegzorg? Timon houdt Open Huis. Ga op de koffie bij Hanneke op zaterdag 10 november van 10-12 uur aan de Oosterlaan 108. Meer info op de website: www.timon.n/open huis.

Dick Baas
Meer berichten