Paulien van de Werken, Irma van Ommen, Coert Schemmekes en Mark vd Bunte moeten nog naar buiten met het spandoek. Foto Dick Baas
Paulien van de Werken, Irma van Ommen, Coert Schemmekes en Mark vd Bunte moeten nog naar buiten met het spandoek. Foto Dick Baas (Foto: )

Een pleegkind verrijkt ook je eigen leven

NUNSPEET - 's Morgens om acht uur een ontbijt in een pleeggezin met de wethouder Jeugd en Gezin en 's avonds om zeven uur een spandoek ophangen aan het hek van korfbalvereniging Hellas met twee pleegmoeders en de wethouder Sport.

Irma van Ommen en Paulien van de Werken zijn de twee pleegmoeders. Coert Schemmekes, de voorzitter van de korfbalvereniging Hellas werkt graag mee. De pleegdochter van Paulien korfbalt bij Hellas. Irma van Ommen heeft al 34 jaar de zorg voor pleegkinderen. Ze kan er uren over vertellen: hilarische verhalen en trieste verhalen. Maar ze trekt een conclusie: "Het verrijkt je eigen leven." Sportwethouder Mark van de Bunte: "Sportverenigingen zetten zich in voor kinderen en sport. Ook pleegouders staan dag en nacht klaar om een kind een duwtje in de rug te geven."

Chantal Fijen, regiomanager van Pactum, een van de organisaties die zich met pleegzorg bezig houdt, geeft aan dat er in Nunspeet zo'n 22 kinderen zijn die door Pactum begeleid worden. "We hebben vooral tekort aan gezinnen die twee kinderen (zusjes-broertjes) kunnen opvangen." Ook gezinnen voor weekend en vakantie.

Dick Baas
Meer berichten