Roel de Vries, Johan Scholten, Willem Bonestroo en Ratna Griffioen vormden dit jaar de schenkingscommissie van de Kringloop De Cirkel. Zij mochten 20.000 euro onder 18 aanvragers verdelen. Foto Dick Baas
Roel de Vries, Johan Scholten, Willem Bonestroo en Ratna Griffioen vormden dit jaar de schenkingscommissie van de Kringloop De Cirkel. Zij mochten 20.000 euro onder 18 aanvragers verdelen. Foto Dick Baas (Foto: )

Inzet van vrijwilligers is cruciaal voor de Kringloop

Het was wel spannend. Dat ze een bedrag kregen was wel duidelijk. Ze waren geselecteerd. Maar hoeveel? Het ging om een bedrag van 20.000 euro, dat Kringloopcentrum De Cirkel onder achttien verenigingen en instellingen ging verdelen. Ze hadden een aanvraag ingediend en aangegeven waarvoor zij het geld wilden gebruiken.

NUNSPEET - De Kringloop is een begrip in Nunspeet en omgeving. Als iets overbodig is geworden, dan klinkt al snel de kreet: "Breng maar naar de Kringloop." De vrijwilligers (55 totaal) sorteren dan, zetten er een prijsje op en het wordt weer verkocht. De 'winst' wordt dan weer teruggegeven aan de samenleving. Dat gebeurt tijdens de jaarlijkse schenkingsavond. Er is een schenkingscommissie die de aanvragen beoordeeld en de hoogte van de schenking bepaalt.

En dan begint het uitdelen. Eerst mochten vijf aanvragers toelichten waarvoor zij geld nodig hadden. Zo wil de WZU in Het Kodal poffertjes gaan bakken en heeft het museum in Elspeet een traplift nodig. De bedragen variëren: 1000 euro voor Nuwenspete, 500 euro voor Barnabas, 100 voor de Harmonie, 440 voor de Bijen-Natuurtuin om maar een willekeurige greep uit alle schenkingen te doen.

Dick Baas
Meer berichten