Henk van de Kolk, voorzitter van de Tafelronde kon wethoouder Gert van den Berg een cheque overhandigen voor het jeugdsportfonds. Foto Dick Baas
Henk van de Kolk, voorzitter van de Tafelronde kon wethoouder Gert van den Berg een cheque overhandigen voor het jeugdsportfonds. Foto Dick Baas (Foto: )

Tafelronde steunt Jeugd Sportfonds en Mantelzorg

Het Oktoberfest, georganiseerd door Tafelronde 156 Nunspeet is weer een spetterend feest geweest. Met zo'n 550 bezoekers was de tent op de Markt vol. De opbrengst ging voor een deel naar twee goede doelen: het Jeugdsportfonds kreeg een aanvulling en het Steunpunt Mantelzorg kreeg geld voor een activiteit voor jonge mantelzorgers.

NUNSPEET - De Tafelronde had dit jaar voor de derde keer het Oktoberfest gehouden. met een knipoog naar Beieren en Tirol waren de lederhosen en dirndls ook op de markt te zien.

Voorzitter Henk van de Kolk blikt dan ook tevreden terug op het feest. De opbrengst was 20.000 euro. De Tafelronde heeft daarvoor een fonds om aanvragers financieel te kunnen helpen. Twee doelen waren bekend. Het Jeugdsportfonds dat sinds 2015 bestaat in Nunspeet wordt zo goed gebruikt dat het fonds bijna leeg was. Aanvulling was dus nodig. De gemeente heeft 8000 euro in het fonds gestopt en de Tafelronde vulde aan met 2000 euro.

Het Steunpunt Mantelzorg wil een dagje uit organiseren voor jonge mantelzorgers en met 120 jongeren een dagje naar het Dolfinarium. De kosten zijn berekend op maximaal 3950 euro. De Tafelronde neemt dit bedrag voor haar rekening.

Dick Baas
Meer berichten