Foto:

Classic Night Concert: 'Mijn ziel dorst'

door Dick Baas

In gesprek met Annemarie de Jong

Het is de vijfde keer dat er een Classic Night Concert in Nunspeet wordt georganiseerd. Doel: zoveel mogelijk mensen de gelegenheid geven om op een laagdrempelige locatie te laten genieten van toegankelijke klassieke muziek voor een aantrekkelijke prijs. Het vocaal ensemble Annemarie & The Pilgrim Voices en het instrumentaal ensemble Passione tekenen op 24 november voor een mooie avond.

NUNSPEET - Elk jaar spelen twee klassieke werken de hoofdrol. Voor de pauze een klassiek werk van een 'oude meester' en na de pauze een lichter klassiek werk. Het idee is afkomstig van Annemarie de Jong (Vlaardingen 1968), zangpedagoge, sopraan en koordirigente. Zij heeft dit jaar gekozen voor Psalm 42 van Felix Mendelssohn en de Amerikaanse kerstcantate Emmanuel, God with us van de Amerikaanse componist Lloyd Larson. Daarnaast worden nog andere klassieke werken uitgevoerd. Waarom deze werken? Annemarie de Jong: "Mendelssohn is mijn lievelingscomponist en Psalm 42 spreekt over verlangen naar God. Dat verlangen past mooi bij de Adventstijd. Daar sluit de Amerikaanse kerstcantate heel goed bij aan. En mijn keuze is ook bepaald door het feit, dat deze werken twee uitersten zijn. De een hoog klassiek en de andere in een bekende Amerikaanse stijl." Annemarie heeft ervaren dat het publiek deze uitersten weet te waarderen.

Geschoolde musici

Annemarie & The Voices bestaat sinds 2011. het ensemble uit Harderwijk bestaat uit veertien gepassioneerde en getalenteerde klassiek geschoolde zangers en zangeressen. Het instrumentaal ensemble Passione bestaat uit vijftien professionele instrumentalisten uit gerenommeerde orkesten. Dit bijzondere concept heeft er ook toe geleid dat na de Driestwegkerk en de Sionskerk nu uitgeweken moet worden naar een nog grotere kerkelijke locatie: de Hervormde Dorpskerk. Annemarie de Jong en haar pleegzus Babet van der Perk, die de PR voor het koor verzorgt, hopen dan ook op een bomvolle kerk.

Annemarie de Jong studeerde aan het Rotterdams Conservatorium af las docerende musicus klassiek zang en sopraan soliste. In 1997 startte zij haar lespraktijk in Harderwijk en was ook docent aan de Streekmuziekschool. Meerdere koren werden door haar geleid.

Kinderensemble

Het Kinderensemble The Young Pilgrim voor jeugd van 7 tot en met 16 jaar is in Nunspeet niet onbekend, want zij oefenen elke week in de Sionskerk. Ook The Young Pilgrim is op 24 november te horen, want in het zesde van de negen delen van de kerstcantate heeft Larson een deel geschreven voor het koor met een kinderkoor.

Het Classic Night Concert: Mijn Ziel Dorst begint op 24 november om 20.00 uur in de Dorpskerk. In de voorverkoop zijn in Nunspeet kaarten te krijgen bij Boekhandel Blijmare voor 12,50 euro. Aan de zaal is dat 15 euro. Inclusief consumptie. Bestellen kan ook via www.annemariemdejong.nl.

Dick Baas
Meer berichten