Het huisje van Vera de Muis zoals dat op de tentoonstelling in het museum te zien is. Foto Dick Baas
Het huisje van Vera de Muis zoals dat op de tentoonstelling in het museum te zien is. Foto Dick Baas (Foto: )

Wereldrecord schilderen met kwast

door Marloes Otten

WinterLichte kindermiddag

Het belooft een bijzondere middag te worden in Nunspeet op zaterdag 15 december. Op de Markt waar de verlicht herten schitteren, zal die middag het wereldrecord schilderen met verf en kwast worden neergezet! Het dankbare onderwerp is Vera de Muis. Niemand minder dan Marjolein Bastin zelf, de creatieve moeder van deze populaire muis, zal de aftrap geven.

NUNSPEET - Dit jaar staan de dorpen van Nunspeet voor de derde keer op rij in het teken van WinterLicht. Ook dit jaar wordt er met lampionnenoptochten, suikerspinnen en WinterLicht knutselen weer speciaal aandacht besteed aan de kinderen. Maar zaterdag 15 december wordt extra bijzonder! De Markt in Nunspeet is dan het toneel van een echte wereldrecordpoging Vera de Muis schilderen. Alle kinderen kunnen dan tegelijk met verf en penseel aan de slag om hun versie van dit beroemde muisje te maken.

Wie kent haar niet?

Voor wie Vera de Muis nog niet kent, is het nooit te laat om kennis te maken. Vera de Muis is ontsproten uit de creatieve geest van Marjolein Bastin. zij is onder het brede publiek vooral bekend om haar illustraties in het tijdschrift Libelle en haar prachtige aquarellen van de natuur. Omdat ze al bijna haar hele leven op de Veluwe woont heeft ze een speciale band met de natuur in dit gebied. Voor de kleintjes onder ons creëerde ze Vera de Muis die met haar vriendjes figureert in vele kinderboeken.

Tot 17 maart 2019 heeft het Noord-Veluws Museum een speciale tentoonstelling aan Bastin gewijd. Een echte aanrader om met kinderen heen te gaan, want er is speciale aandacht voor de populaire muis in het Vera de Muishuis.

Winterlichte recordpoging

De recordpoging vindt 15 december vanaf 14.00 uur plaats tijdens de kindermiddag van het WinterLicht feest in Nunspeet. Stichting Nunspeet Uit de Kunst en leden van de Bedrijvenkring Nunspeet en Ondernemersvereniging Nunspeet gaan samen proberen minimaal 500 kinderen van de basisschool te enthousiasmeren voor dit creatieve evenement. Iedereen mag meedoen. Marjolein Bastin komt zelf ook en omdat ze jarig is geweest trakteert ze alle deelnemers op lekkere oliebollen van Rovers.

En natuurlijk zijn er ook hele mooie prijzen te winnen. Om aan de buitenwereld te bewijzen dat het wereldrecord is gehaald wordt er een film gemaakt van het evenement. Het resultaat kan iedereen daarna terugzien op de website en social media.

Meedoen?

De organisatie vindt het fijn als je je alvast aanmeldt. Dat kan op school, via evenementen@nunspeetuitdekunst.nl of op het Uit de kunst/VVV-kantoor in Nunspeet, Elspeet of Vierhouten.

En wie benieuwd is naar alle andere WinterLicht activteiten in december kan het volledige programma bekijken op www.nunspeetuitdekunst.nl/winterlicht.

Dick Baas
Meer berichten