Foto:

Cheque Ittmannshof voor project Buiten naar binnen

Basisschool De Borchstee uit Elburg heeft met 1817,20 euro een mooie bijdrage geleverd aan de metamorfose van woonzorgcentrum Ittmannshof. De inrichting van de gangen voldeed niet aan de beleving van de bewoners. Dat zijn mensen met dementie, die nauwelijks meer buiten komen. Daarom het project Buiten naar binnen.

NUNSPEET - Eric Davidson (Creative Builders, belevingscommunicatie en design) heeft ontwerpen gemaakt voor de inrichting van onder meer de gangen en ook de lift. Een projectgroep van familieleden begeleidt. Marian Docter, een lid van deze groep en leerkracht op De Borchstee in Elburg, zette haar school in actie om geld in te zamelen voor dit project. Drie leerlingen mochten het bedrag overhandigen. Dat waren Suus Bijl (groep 6), Finn Kroon (groep 7) en Annelien van Esterik (groep 8). Ze hadden ook een lekkere taart meegenomen die door Finn met vaardige hand werd aangesneden.

De lift is voorzien van een tekst en de achterwand is beplakt met een fraaie boom. Dagbestedingscoach Jenet Bonestroo is heel blij met deze metamorfose. Maar het project is bepaald nog niet klaar en loopt nog tot 2020. Er wordt een sponsoractie opgezet en er is ook een kerststollenactie.

Dick Baas
Meer berichten