Foto:

De belangstelling voor Poppyday ieder jaar groter

Al jaren organiseren het Contact Oud mariniers, de Bond van Wapenbroeders en de Vereniging van Oud Militairen en Veteranen in het kader van Poppyday een herdenkingsceremonie bij de Britse oorlogsgraven op de begraafplaats Nunspeet-Oost. Dat gebeurt op de zondag die het dichtst bij 11 november ligt.

NUNSPEET - Poppyday is de dag dat de gevallenen van alle oorlogen en gewapende conflicten worden herdacht. Dit jaar was dat precies op 11 november, de dag dat in 1918 de Eerste Wereldoorlog eindigde.

In Nunspeet werd weer medewerking verleend door de pipes and drums van de Seaforth Highlanders. Veteranen legden met kinderen van de Franciscusschool kransen bij de zes graven van Engelse piloten die in de jaren 1943 tot en met 1945 in en om Nunspeet met hun vliegtuig neergestort zijn en in Nunspeet begraven.

Ook dit jaar was weer een vertegenwoordiger van de Engelse ambassade aanwezig. Het was dit keer luitenant Ronan O'Hagan. Hij hield een toespraak en legde een krans bij bij de cenotaaf. Ook werden kransen gelegd door het college van B&W, de RAF-Association en namens de veteranen.

De belangstelling voor deze herdenking op zondagmiddag neemt ieder jaar toe.

Dick Baas
Meer berichten