De mezzosopraan Christianne Stotijn vertolkt op vrijdag 7 december liederen van Puccini, Respighi, Mozart en Tsjaikovski in het Noord-Veluws Museum. Eigen foto
De mezzosopraan Christianne Stotijn vertolkt op vrijdag 7 december liederen van Puccini, Respighi, Mozart en Tsjaikovski in het Noord-Veluws Museum. Eigen foto (Foto: )

Christianne Stotijn & Friends in museumconcert

Mooie concerten in het Noord-Veluws Museum. Een nieuwe museumactiviteit die aanslaat, maar nog wel wat meer bekendheid moet krijgen. Op vrijdag 7 december treedt de mezzosporaan Christianne Stotijn & Friends op met composities van Puccini, Respighi, Mozart en Tsjaikovski. De 'Friends' zijn Mariska Godwaldt (viool), Pedja Milosavljevic (viool), Annemarie Konijnenburg (altviool) en Maike Reisener (cello).

NUNSPEET - Christianne Stotijn (Delft, 1977) is een mezzosopraan van uitzonderlijke klasse. Ze studeerde viool en zang aan het conservatorium van Amsterdam. Na haar einddiploma viool zette haar zangstudie voort. In 2003 voltooide ze haar conservatoriumopleiding in Metz met de hoogste onderscheiding van zangrecital en opera. Ze werd winnares van de Nederlandse Muziekprijs 2008. Ze is een gepassioneerd vertolker van liederen en zingt op de belangrijkste concertpodia ter wereld. Dirigent Bernard Haitink heeft een grote invloed gehad op haar muzikale loopbaan. Onder diens leiding zong zij met onder meer het Koninklijk Concertgebouw Orkest en het London Symphony Orchestra werken van Mahler.

De entreeprijs is 19,50 euro. Reserveren via het museum (e-mail of telefonisch). De aanvang is om 20.00 uur.

Dick Baas
Meer berichten