De Nunspeetse Nadia Wentzel is sinds juli evenementenplanner bij Nunspeet uit de Kunst. Foto Dick Baas
De Nunspeetse Nadia Wentzel is sinds juli evenementenplanner bij Nunspeet uit de Kunst. Foto Dick Baas (Foto: )

Fonkelende maand WinterLicht

door Marloes Otten

Voor jong en oud een feest

Nog een paar dagen en het is weer december. Voor de derde keer zal het WinterLicht programma de dorpen laten schitteren. door vele betrokkenen en vrijwilligers worden de laatste voorbereidingen getroffen om er een fonkelende maand van te maken voor jong en oud. Nadia Wentzel van Uit de kunst geeft alvast een vooruitblik wat er te verwachten is.

NUNSPEET - Nadia is nieuw bij Uit de kunst, maar ze kent WinterLicht natuurlijk wel van voorgaande jaren. "Het is geweldig leuk om mee te werken aan dit evenement. Het enthousiasme van vele ondernemers, vrijwilligers, organisaties en collega's werkt aanstekelijk. We kunnen niet wachten tot het december is, hoewel we de tijd tot dan wel hard nodig hebben om alles tot in de puntjes voor te bereiden!"

Een rondje langs de dorpen

Afgelopen vrijdag werden de megagrote herten weer aangestoken. Het startsignaal dat WinterLicht bijna begint. Maar wat gaat er dit jaar gebeuren? Nadia vertelt: "Elk dorp zet een programma neer dat bij de dorpssfeer past en aansprekend is voor zowel jonge als oudere bezoekers." Zo zal Elspeet op 7 december samen met de schaapskooi een lampionnenoptocht organiseren. Kinderen kunnen er knutselen en voor ouderen is er een gezellige kerstmarkt met muzikale begeleiding. Ook in Hulshorst gaat op 12 december de lampionnenoptocht over het natuurgebied Hulshorsterzand weer door met voorafgaand een stampottenbuffet. In Vierhouten kan iedereen op 9 december weer meedoen met de WinterProeverij. "Dit is een culinaire wandeling langs restaurants die je verwennen met heerlijke gerechtjes en drankjes. Maar bestel wel snel je kaarten!", waarschuwt Nadia.

In Nunspeet centrum

In het centrum van Nunspeet gaat natuurlijk ook weer van alles gebeuren. Op 13 december is de warenmarkt die extra feestelijk wordt door het optreden van Toos, Roos en Coos. Op 14 en 15 december is er een kerstmarkt, op zaterdag een kindermiddag waar je kunt spelen, smullen en meedoen met de wereldrecordpoging Vera de Muis te schilderen met kwast. Natuurlijk zijn er weer vuurkorven, mooie standjes en wordt gezorgd voor een verrassende en fonkelende verlichting.

Te veel om op te noemen

"Er gebeurt nog veel meer, want ook op andere plaatsen wordt in het kader van WinterLicht van alles georganiseerd." Nadia kijkt naar een lange lijst activiteiten en noemt op: een WinterLichte seniorenavond, lichtjeswandelingen, live-muziekavonden, kerstmarkten, Winterkabouters in het bezoekerscentrum, rookdemonstraties voor bijzondere kerstgerechten, theatervoorstellingen in kerstsferen, ... "Eigenlijk ben ik bang dat ik iets vergeet te noemen", zegt ze. "Je kunt er bijzetten dat iedereen de brievenbus in de gaten moet houden, want daarin valt straks het hele programma. Ook staat alles op de website www.nunspeetuitdekunst/winterlicht."

Dick Baas
Meer berichten